Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οκτώ Γυναίκες

Οκτώ Γυναίκες

Οκτώ γυναίκες – διαφορετικών ηλικιών και με διαφορετικούς δεσμούς συγγένειας ή όχι μεταξύ τους – κατηγορούνται, όταν ο Μαρσέλ, ο μοναδικός άνδρας της οικογένειας, βρίσκεται δολοφονημένος μ’ ένα μαχαίρι στην πλάτη! Ποιος είναι ο δολοφόνος;

Κάποιος έξω από το σπίτι, μία από τις οκτώ γυναίκες ή μήπως και οι οκτώ μαζί; Εγκλωβισμένες σ’ ένα αστικό περιβάλλον , από το οποίο φαίνεται να μην υπάρχει έξοδος διαφυγής, αναζητούν το δράστη, για να βρεθούν – καταρχήν – αντιμέτωπες με το κουβάρι της δικής τους ζωής , μιας ζωής κτισμένης με αλλεπάλληλα μυστικά και ψέματα!

Η μετάφραση είναι του Κοσμά Φοντούκη, η σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου, η κινησιολογία της Αμαλίας Μπέννετ, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλο, οι στίχοι της Λένας Κιτσοπούλου, η μουσική της Φωτεινής Μπαξεβάνη.

Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Ιωάννου, Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Λούλης , Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Στέργιογλου, Κοσμάς Φοντούκης, Αιμίλιος Χειλάκης, Νίκος Χατζόπουλος . Και οι μουσικοί Γιάννης Αγγελόπουλος (κρουστά), Μάριος Βαληνάκης (σαξόφωνο), Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο), Κώστας Μπαλταζάνης (κιθάρα).