Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

H Ευανθία Ρεμπούτσικα στο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools

H Ευανθία Ρεμπούτσικα στο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Λάρισα καλεσμένη του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ/artfools η γνωστή συνθέτις και αγαπητή στο κινηματογραφικό κοινό Ευανθία Ρεμπούτσικα . Θα προβληθούν δύο ταινίες στις οποίες έχει συνεργασθεί με τον τούρκο σκηνοθέτη Καγκάν Ιρμάκ επενδύοντάς τις μουσικά.

 

Συγκεκριμένα : Στις 17:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθεί η ταινία Ο αγγελιοφόρος-Ulac (2008), ενώ στις 20:00 στον κινηματογράφο Victoria cinemas θα προβληθεί η ταινία Ο πατέρας μου και ο γιος μου, του Babam ve Oglum (2005)              

 

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μετά την προβολή θα βρίσκεται στον κινηματογράφο Victoria cinemas όπου και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του Νίκου Αρτινού προέδρου της κινηματογραφικής επιτροπής του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή του κοινού.

 

Εξ΄άλλου συνέντευξη τύπου με την κ. Ρεμπούτσικα θα δοθεί στο Γαλλικό ινστιτούτο Λάρισας στις 19:00.

 

Λίγα λόγια για τις ταινίες

 

Ο αγγελιοφόρος-Ulac (2008)

Σκηνοθεσία: Καγκάν Ιρμάκ

Πρωταγωνιστούν: Κάγια Ακάγια, Μελίς Μπίρκαμ, Γιετκίν Ντικινσιλέρ

Διάρκεια: 109΄

Ο Ζεκερίγια, ένας γιατρός επισκέπτεται ένα χωριό, όπου αρχίζει να αφηγείται στους κατοίκους μυστηριώδεις ιστορίες σχετικές με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Οι ιστορίες επικεντρώνονται στη δύναμη του θεού, τη σημασία της αλήθειας και την καταπολέμηση της τυραννίας.

 

 

Ο πατέρας μου και ο γιος μου- Babam ve Oglum (2005)

Σκηνοθεσία: Καγκάν Ιρμάκ

Πρωταγωνιστούν: Φικρέτ Κουσκάμ, Τσετίν Τεκιντόρ, Σεριφ Σεζέρ

Διάρκεια: 108΄

Προκειμένου να σπουδάσει Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Σαδίκ αφήνει το χωριό του που βρίσκεται στις ακτές του Αιγαίου. Αυτό θυμώνει τον πατέρα του, Χουσεϊν, ο οποίος θέλει να σπουδάσει Γεωπονία για να ασχοληθεί με το οικογενειακό τους αγρόκτημα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο ο Σαδίκ ασχολείται ενεργά με την πολιτική. Έρχονται χειρότερες ημέρες για τον Σαδίκ. Κάποιο πρωί οι πόνοι γέννας πιάνουν την γυναίκα του Σαδίκ και το ζευγάρι τρέχει στους δρόμους διότι δεν μπορεί να βρει μεταφορικό μέσο για το νοσοκομείο. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία διότι στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα. Η σύζυγος του Σαδίκ θα γεννήσει τελικά σε ένα πάρκο. Ο Ντενίζ θα γεννηθεί αλλά η γυναίκα του Σαδίκ θα πεθάνει πάνω στη γέννα. Λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, ο Σαδίκ συλλαμβάνεται, βασανίζεται, και φυλακίζεται για τρία χρόνια. Μερικά χρόνια μετά από την απελευθέρωσή του, μην έχοντας καμία άλλη επιλογή, παίρνει τον Deniz και επιστρέφει πίσω στο οικογενειακό του αγρόκτημά στο Αιγαίο. Εκεί θα πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του και ο Ντενίζ θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επανένωση των οικογενειακών δεσμών.

 

Σχετικές ειδήσεις
  Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools
16.09.2016 17:13
H 9η διοργάνωση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools έχει προγραμματιστεί από 10 έως 19 Φεβρουαρίου 2017.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: 2ο Μαθητικό Forum – Artfools
04.03.2016 13:31
Πραγματοποιήθηκε το 2ο Μαθητικό Forum – Artfools, μια ανοιχτή συζήτηση μαθητών και σχολείων, για τον κινηματογράφο, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools.
Αυλαία του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας
29.02.2016 14:31
Μια εβδομάδα γεμάτη με πολλές ταινίες ,επίσημους καλεσμένους, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, και προβολές σε όλα τα σημεία της πόλης μας έφτασε στο τέλος της. Χθες Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της 6ης μέρας
25.02.2016 12:41
Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται για στη Λάρισα το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της πέμπτης ημέρας
24.02.2016 15:47
Για πέμπτη ημέρα και με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού σε όλες τις αίθουσες προβολών συνεχίζεται το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools Λάρισας.