Αυτό το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 οι Black Athena μεταφέρουν τον διαγαλαξιακό αστικό τους ήχο στο Μουσείο Μπενάκη στο κτίριο της οδού Πειραιώς και από εκεί τον αναδιανέμουν μέσω διαδικτύου με εικόνα και ήχο στον υπόλοιπο πλανήτη.

Μετά από μια σειρά εξωτερικών μεταδόσεων όπου το δίδυμο παρουσίασε ζωντανά την εκπομπή του από μια ταράτσα στο Μοναστηράκι με θέα την Ακρόπολη, από τον πολυχώρο Bios/Tesla, το VCA Athens, το δισκοπωλείο Kasseta και τα υπερσύγχρονα studios της SAE Αθήνας, οι BA προσγειώνονται αυτό το Σάββατο σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού της ελληνικής πρωτεύουσας, το Μουσείο Μπενάκη στην Οδό Πειραιώς 138.

Σας περιμένουμε να ζήσετε την εκπομπή από κοντά στο χώρο του εστιατορίου / καφέ του μουσείου από τη 1 το μεσημέρι!

Για τους Black Athena:

Οι Black Athena είναι οι σημαιοφόροι του μαύρου διαγαλαξιακού ήχου μέσα στο χρόνο. Έχοντας σαν αφετηρία το «The F0nk» πηδούν από πλανήτη σε πλανήτη κηρύττοντας το ευαγγέλιο της μουσικής τους, με τη βοήθεια ενός ασημένιου τουρμποκίνητου SL1200MK2. Φανταστείτε τον J Dilla, τον Moodymann και τον Matt ‘Jam’ Lamont εγκλωβισμένους σε ένα ασανσέρ μιας πολυκατοικίας στη Φωκίωνος Νέγρη. Αυτός είναι ο ήχος των Black Athena το 2020. Οι Black Athena είναι πλάσματα της νύχτας και ζουν στο διαδίκτυο, δυο φορές την εβδομάδα στον AIR 104.4 FM , στην Τεχνόπολη στο Γκάζι όπου διοργανώνουν τα ‘Cloud City’ concept parties τους και σε μερικά από τα καλύτερα bars και clubs της αρχαίας πόλης.

Το ιστορικό της εκπομπής:

Οι Black Athena εδώ και 7 χρόνια είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή και παρουσίαση της κατά πολλούς σημαντικότερης εκπομπής μαύρης μουσικής στην Ελλάδα, στον Athens International Radio, τον ξενόγλωσσο σταθμό του Αθήνα 9,84. Η εκπομπή έχει χτίσει το δικό της κοινό στην Ελλάδα, άλλα έχει και πολλούς ακροατές μέσω διαδικτύου από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Η εκπομπή έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια μερικά πολύ σημαντικά ονόματα της διεθνούς underground σκηνής  για συνεντεύξεις και mix όπως: Jeru The Damaja (US), Mark Pritchard (UK), Daedelus (US), Gaslamp Killer (US), Addison Groove (UK), Floating Points (UK), AUX88 (US), FaltyDL (US), Krystal Klear (IE), Butterz Records (UK), LuckyMe Records (UK) και αρκετούς ακόμη.

Παρακάτω ενδεικτικό βίντεο από τη συνέντευξη με τον FaltyDL (Ninja Tune) στον Athens International Radio και από την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Black Athena στο Σινεμά ‘Μικρόκοσμος’ το Νοέμβριο του 2012: http://bit.ly/faltydlAIRinterview

Πολλές από τις εκπομπές διατηρούνται στο Mixcloud για on demand listening και αρχείο, μπορείτε ενδεικτικά να ακούσετε την παρακάτω εκπομπή για να πάρετε μια γεύση του ήχου των Black Athena: Hip Hop, Bass και House μέχρι Soul, Funk, Reggae και Jazz.

1ο Μέρος http://www.mixcloud.com/blackathena/black-athena-on-air-1044-fm-18_08_2013-pt1/

2ο Μέρος http://www.mixcloud.com/blackathena/black-athena-on-air-1044-fm-18_08_2013-pt2/

Live Link: www.ustream.tv/channel/black-athena-live

www.facebook.com/BlackAthenaPhaseII