Ο Δημήτρης Μονν και οι Western Syphilization group θα εμφανιστούν για ένα live στο Half Note, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015. – Η συναυλία αναβάλλεται

Mετά την πρόσφατη κυκλοφορία του CD DMTrio-Western Syphilization, το επισοδιακό “guitar” trio του Δημήτρη Μονν συνεχίζει την μουσική του πορεία, πλέον, ως ένα μεγαλύτερο group, όπου το τραγούδι, και τα ηλεκτρονικά πνευστά και σαξόφωνα δίνουν και νέες  διαστάσεις στο ήδη πολυσχιδές σύνολο.

Έτσι λοιπόν ο ήχος του trio εναλλάσσεται με την δυναμική αισθητική του Τάσου Κατσάρη στα πνευστά και την διάθεση για παιχνίδι πάνω σε γνωστά και μη, τραγούδια, με την συνδρομή της Νατάσας Κατσαρά στην φωνή.

 
Σε ότι αφορά το Trio, o συνδυασμός κιθάρας, μπάσου και drums πάντα αποτελούσε ένα είδος πρόκλησης για τους μουσικούς, στην προσπάθεια τους να εκφρασθούν χωρίς την συνοδεία πιάνου. Το εγχείρημα, στην περίπτωση του DMTrio, φαίνεται πως  εκπληρώνεται, μέσα από μια κατά κύριο λόγο ανεπιτήδευτη αλλά και περιπετειώδη rock & jazz ατμόσφαιρα, σε μουσικές συνθέσεις του Δημήτρη Μονν.

Οι επιρροές πολλές, μεταξύ των οποίων οι John Scofield, Jimmy Hendrix, John Coltrane, Pat Metheny, Aka Moon, αλλά και οι “δικοί μας” Βασίλης Ρακόπουλος, Τάκης Μπαρμπέρης, David Lynch και πολλοί άλλοι. Με έκδηλα τα στοιχεία από διάφορα είδη μουσικής, αλλά και μια τάση για πειραματισμό με φόρμες και ρυθμούς, το “Western Syphilization Group” προτρέπει σε ένα  δυνατό μουσικό ταξίδι, αλλά και σε μια διαφορετική ίσως οπτική των πραγμάτων, που στο CD του trio  συμπληρώνεται από τους τίτλους των κομματιών σε συνδυασμό με το εξαιρετικό artwork του εξωφύλλου από τον Αχιλλέα Γκατσόπουλο.

Παίζουν οι: Δημήτρης Μονν  – ηλ. κιθάρα, Θοδωρής Μποτίνης – ηλ. Μπάσσο, Κώστας Καλογήρου – drums, Tάσος Κατσάρης – πνευστά,  Νατάσα Κατσαρά – τραγούδι.