Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Sinners & saints: έκθεση του Γιώργου Παπαδημητρίου στην Art Zone 42 Gallery

Sinners & saints: έκθεση του Γιώργου Παπαδημητρίου στην Art Zone 42 Gallery

O Γιώργος Παπαδημητρίου ξεκίνησε το 2014 τη δημιουργία μιας σειράς έργων, η οποία εξελίσσεται και διαμορφώνεται διαρκώς. Το συγκεκριμένο project χωρίζεται σε τρία μέρη, το πρώτο σκέλος του οποίου προβλήθηκε σε ατομικό επίπεδο με τον τίτλο ‘Insanity’, ενώ στην Art Zone 42 Gallery παρουσιάζεται αυτή την περίοδο το δεύτερο μέρος του, το οποίο τιτλοφορείται ‘Sinners & Saints’.


Η έμπνευσή του αντλείται από την καθημερινότητα, τις εξελίξεις που συμβαίνουν τόσο σε πραγματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Κατά κύριο λόγο οι δημιουργίες του εκφράζουν τη σχέση που έχει κάθε άνθρωπος με τους δαίμονές του. Κατά πόσο ο ίδιος καταφέρνει να ΄συζητά’ μαζί τους και κατά πόσο υπάρχουν στιγμές που ξεπερνούν τον ίδιο, καθιστώντας τον έρμαιο του εαυτού του. Στο σύνολό της, η δουλειά του Γιώργου Παπαδημητρίου επειδή ακριβώς είναι ειλικρινής, αποτελεί μια κατάθεση ψυχής. Πραγματεύεται φοβίες, ερωτήματα και ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Οι παραστάσεις του δεν παρουσιάζονται ωραιοποιημένες, παρά έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα και ερεθίσματα μέσω των βιωμάτων των μελών του.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου για το έργο του: ‘’Η ζωγραφική του Γιώργου Παπαδημητρίου είναι βαθιά εξπρεσιονιστική και παράλληλα σχολιάζει με κριτικό πνεύμα την κοινωνία, τον άνθρωπο και τα πιστεύω του. Παιδιά με αντιασφυξιογόνες μάσκες που όμως εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι, άνθρωποι που κραυγάζουν την αλήθεια τους κουβαλώντας ο καθένας τον δικό του σταυρό, άνθρωποι αμαρτωλοί που ζουν σ'αυτόν τον κόσμο, τον Παράδεισο και την Κόλαση, άνθρωποι φοβισμένοι και μοναχικοί, είναι μερικά από τα θέματα του ζωγράφου. Η πραγματικότητα παραμορφώνεται με σκοπό να εκφράσει τα συναισθήματα του ίδιου και των ηρώων του καθώς και την πολύ ιδιαίτερη εσωτερική οπτική του, ενώ οι φόρμες, οι έντονες πινελιές, το χρώμα και η υφή του υλικού συγκινούν το θεατή.’


Η μοναξιά της μεγαλούπολης, η αμφιλεγόμενη έννοια της πίστης, η εξουσία στις σχέσεις, τα χαοτικά όνειρα κι η απανθρωπιά του πολέμου, εμπεριέχουν έναν κοινό παρονομαστή: Την παράνοια μιας κοινωνίας όπου «Άγιοι και Αμαρτωλοί» συνυπάρχουν και αλληλοεπιδρούν.


Ο Γιώργος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να εκφράζεται δημιουργικά μέσω της ζωγραφικής και τα τελευταία χρόνια μαθητεύει δίπλα στους ζωγράφους Βαγγέλη Παππά και Ελένη Καμπουράκη.

Έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. To 2010 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση, ενώ το 2013 παρουσιάσε τη δεύτερη ατομική του σε Αθήνα και Σύρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμούπολης. Το 2014 ξεκίνησε τη δημιουργία έργων για το project ‘Insanity’, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται και μόλις ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Το πρώτο σκέλος του project προβλήθηκε ήδη εν έτει 2014 σε ατομικό επίπεδο.

Στην Art Zone 42 Gallery παρουσιάζεται το δεύτερο μέρος του project, με τίτλο ‘Sinners & Saints’.

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Little Man, έκθεση του Νίκου Παπαδημητρίου στη γκαλερί Elika
21.12.2016 11:12
Μετά το Gallery Trophy και το glorious days o Νίκος Παπαδημητρίου επιστρέφει στην Αθήνα με την νέα του ατομική έκθεση Little man στην γκαλερί Elika.
Ψηφιδωτή Οδύσσεια: έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.08.2016 12:22
Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.
Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery
06.06.2016 11:52
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.