Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει στο κοινό την έκθεση της Τέτας Μακρή, ομότιμης καθηγήτριας της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015. Στην έκθεση παρουσιάζεται η πρόσφατη δουλειά της καλλιτέχνιδας, των τελευταίων έξι ετών.

Η διεκδίκηση μιας προνομιακής σχέσης της εικαστικού με το τελάρο, και η διαρκής επαναπραγμάτευση του θέματος του μετιέ της ζωγραφικής, δεν εμποδίζει την Τέτα Μακρή να προσφεύγει παράλληλα στο video, στο λόγο, ή στην εγκατάσταση, συγκροτώντας έναν σύνθετο μηχανισμό σχολιασμού φαντασιακών συλλήψεων, ενεργοποίησης της μνήμης και παραπομπής στο βίωμα. Αυτός ο περίπλοκος ιστός αποσπασματικών, ελλειπτικών  αφηγήσεων, με σαφή αναφορά τόσο στην ιστορία της ζωγραφικής όσο και στις ιστορίες των ανθρώπων, βρίσκεται στον πυρήνα του εικαστικού  της διαβήματος.

Στο έντυπο που συνοδεύει την έκθεση, μπορεί κανείς να δει την διαφορετική προσέγγιση των έργων, που επιχειρείται από τους τέσσερις συντάκτες των κειμένων.

Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου 2015. Ξεναγήσεις από την Τέτα Μακρή θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαρτίου και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις 12.00.