Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Ο Χρίστος Μοδέστου στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Ο Χρίστος Μοδέστου στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Ο Χρίστος Μοδέστου συνεχίζει τα αφιερώματα στους Έλληνες ποιητές και συνθέτες! Με την μόνιμη του συνεργάτη, Μαρία Τύμπα στο πιάνο , παρουσιάζουν, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, μουσικές που όλοι λίγο πολύ ψιθυρίσαμε.

 

Τώρα, σε καινούριο τόπο, στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, στο Θησείο, παρουσιάζει μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία και Οδυσσέα Ελύτη, μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και Μάριου Τόκα!

 

Ο " ποιητής των θαλασσών" και ο "ποιητής του γαλάζιου" ενώνουν την τέχνη τους και μας ταξιδεύουν σε τόπους γεμάτους θάλασσα και Ελλάδα! Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:30, με αφορμή την παγκόσμια μέρα ποίησης παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία και του Οδυσσέα Ελύτη. Συμμετέχει μαζί και η Δήμητρα Γερολέμου.

 

Η Ελληνική ποίηση μελοποιήθηκε, υμνώντας με την τροπικότητα της μουσικής, τα βάσανα και συνάμα τις χαρές του λαού της.

 

Επόμενα αφιερώματα: 28 Μαρτίου, Θάνος Μικρούτσικος - Συμμετέχει η Αναστασία Καπετανάκη & 24 Απριλίου, Μάριος Τόκας

Σχετικές ειδήσεις
8 Ρώσσοι ποιητές τραγουδούν Ελληνικά στο Theatre Stage του Gazarte
21.10.2016 10:53
Η παράσταση «8 Ρώσσοι ποιητές τραγουδούν Ελληνικά» που θα παρουσιάζεται από τις 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου στο Theatre Stage του gazarte, βασίζεται σε μια ιδέα-πρόταση της Λίνας Νικολακοπούλου. Οι 8 ποιητές, αποσπάσματα από τα ποιήματα των οποίων θα ακούσουμε στην παράσταση αυτή, έζησαν ζωές που σφραγίστηκαν από τις ιστορικές συγκυρίες της χώρας τους.
Πρόσφυγες Συνθέτες από την ΚΟΑ στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.10.2016 16:30
Τρία μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα, γραμμένα από συνθέτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους, κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν στη νέα τους πατρίδα τη δημιουργικότητά τους και να μεγαλουργήσουν, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Πρόσφυγες Συνθέτες» που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συναυλία με τραγούδια της Disney από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος»
07.06.2016 15:34
Ο Χρίστος Θεοδώρου και 24 μαθητές της δραματικής σχολής «δήλος» παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στο café του Ιανού μία συναυλία με τραγούδια της Disney.
Ο Χρίστος Τζιφάκης και ο Adolfo Vega στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
17.03.2016 16:39
O κιθαρίστας και συνθέτης Χρίστος Τζιφάκις και ο Σεβιλλιάνος χορευτής του flamenco, Adolfo Vega, γιορτάζουν την άνοιξη, την Κυριακή 10 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών της jazz και της latin σκηνής
Η Ελένη Πέτα live στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL»
28.01.2016 11:29
Η Ελένη Πέτα, με αφορμή το νέο της τραγούδι «Το Δώρο», σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, συνεχίζει τις προσωπικές της παραστάσεις, κάνοντας μια στάση στο ζεστό και φιλόξενο χώρο «BABEL» στο Μαρούσι, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016.