Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τα κρυμμένα τραγούδια: Ο Νότης Μαυρουδής & η Αναστασία Μουτσάτσου στη galerie Δημιουργών

Τα κρυμμένα τραγούδια: Ο Νότης Μαυρουδής & η Αναστασία Μουτσάτσου στη galerie Δημιουργών

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, η Galerie Δημιουργών υποδέχεται τον Νότη Μαυρουδή και την Αναστασία Μουτσάτσου με τη παράσταση «Τα κρυμμένα τραγούδια» του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου.

 

Ας στρέψουμε το βλέμμα μας σε τραγούδια που «κρύβονται» στην πλειοψηφία τους από τα ΜΜΕ. Αν δούμε τον χρόνο και τα αποτελέσματα στην προβολή των ελληνικών τραγουδιών, θα απογοητευτούμε! Πλήθος από τραγούδια χάνονται, ξεχνιούνται και σκεπάζονται από την σκόνη του χρόνου και την κακή χρήση των ΜΜΕ. Ας δούμε την περίπτωση των τριών αυτών μεγάλων δημιουργών, του Μάνου Χατζιδάκι του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου.

 

Τα λιγότερο γνωστά τραγούδια τους , θα αναδείξουν ο σπουδαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης, Νότης Μαυρουδής και η εξαιρετική ερμηνεύτρια, Αναστασία Μουτσάτσου- μια συνεργασία που αντέχει στο χρόνο-  στη φετινή τους παράσταση, τιμώντας  με αυτό τον τρόπο το έργο των τριών δημιουργών που σφράγισαν την μουσική μας ιστορία και ταυτίστηκαν με τον όρο «ελληνικότητα».  Η παράσταση, με τίτλο “Τα κρυμμένα τραγούδια” Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου, θα διαρθρώνεται από τραγούδια τα οποία αφενός δεν βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει στα σύγχρονα ραδιόφωνα και αφετέρου είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό. Τραγούδια, τέλος, των οποίων η διαχρονικότητα, καθώς και το  μουσικό -ποιητικό τους περιεχόμενο, τα κάνει αναγκαία σε μια εποχή η οποία αντιμετωπίζει κίνδυνο πνευματικής ανυδρίας.

 

Η παράσταση θα βασίζεται, εκτός από τη φωνή της Αναστασίας Μουτσάτσου, στην πολυφωνία και στα ηχοχρώματα της κλασσικής κιθάρας με ερμηνευτές τον Νότη Μαυρουδή και τον Γιώργο Τοσικιάν, καθώς και στον ήχο τού μαντολίνου και των πλήκτρων την Μαρίνα Τσοκάνη.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και ο Γιώργος Τοσικιάν στον Ιανό
15.02.2017 15:24
Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη και πετυχημένη τους συνεργασία, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις, επιστρέφοντας με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου & Γιώργος Τοσικιάν live στον Ιανό
11.10.2016 10:45
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και ο Γιώργος Τοσικιάν εμφανίζονται για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στη σκηνή του Ιανού.
50 χρόνια τραγούδια: Ο Νότης Μαυρουδής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
12.09.2016 14:20
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 ο Νότης Μαυρουδής μας καλεί να ακούσουμε 50 χρόνια τραγούδι, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Νένα Βενετσάνου και Νότης Μαυρουδής στο Θέατρο Ρεματιάς
24.08.2016 13:41
Η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 θα βρίσκονται στο Θέατρο Ρεματιάς.
50 χρόνια τραγούδια: ο Νότης Μαυρουδής στο Ηρώδειο
03.06.2016 11:21
Στις 23 Ιουνίου, το Ηρώδειο θα πλημμυρίσει με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με αφορμή μια συναυλιακή γιορτή για τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφία.