Η έκθεση του Γεράσιμου Δανάλη με τίτλο «Ζωγραφική σε 3 Ενότητες» (ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ) εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στις 7.30μμ και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015.

Οι  «ΤΡΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ» μέσω των αντίστοιχων παραστάσεων αποσκοπούν στο να διαλογισθούν με τον θεατή και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του για τη ζωγραφική γλώσσα, η οποία δημιουργεί μία άλλη πραγματικότητα, την εικαστική πραγματικότητα, που σκοπό έχει να αναδείξει πολλαπλά προβλήματα, όπως την προστασία του περιβάλλοντος, την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής, την βελτίωση της αισθητικής αντίληψης του κοινού κ.α.

Αποφεύγω να δημιουργώ ένα μόνιμο στυλ ή τεχνοτροπία γιατί απλά αναζητώ νέους τρόπους έκφρασης ως προς το χρώμα, τη φόρμα και το θεματικό περιεχόμενο. Αυτό άλλωστε είναι και η μαγεία της τέχνης της ζωγραφικής. Πιστεύω ότι η τέχνη είναι ανεξάντλητη γιατί τροφοδοτείται από την εποχή της. Αυτό άλλωστε διδάσκει και η ιστορία της καθώς πάντα υπάρχει ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία.

Ο Γεράσιμος Δανάλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Θεόδωρο Πάντο και Ιστορία Τέχνης με τον Μάνο Στεφανίδη. Είναι καταχωρημένος στο Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών του εκδοτικού Μέλισσα από το 1993.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

1993 ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

1995 ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ στην οποία προλόγισε ο γλύπτης Κώστας Περάκης

1998 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ.ΑΘΗΝΑΙΩΝ

2008 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

2010 ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Δ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ για την οποία έγραψε η αγιογράφος Γιάννης Καρύδης

2012 ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Δ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ για την οποία έγραψε η ζωγράφος και καθηγήτρια ζωγραφικής Γεωργία Δαμοπούλου

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

1985 ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΥΝ

1994 ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΙΜΑΚΑ

2000 ΑΙΘΟΥΣΑ 8 ΔΥΤΙΚΑ

2013 ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ

2014 ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ-ΠΕΝΤΕΛΗ

2015 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ Της UNESCO ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

2015 ΙΝΤΕΑΛ- ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑ