Ο μοναδικός συνθέτης, αυτοσχεδιαστής και σολίστας Γιώργος Ψυχογιός έρχεται με το trio του για μια ανατρεπτική βραδιά στον Ιανό, την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Με βασικό όργανο το ακορντεόν, θα κάνει ένα σπάνιο αφιέρωμα στην έντεχνη μουσική της Λατινικής Αμερικής, με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις σε κομμάτια γνωστά και αγαπημένα του Astor Piazzolla, του Carlos Jobim, του Gilberto Gil, του Marcos Valle και άλλων.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η συνεύρεσή του επί σκηνής στο πιάνο με τον εντυπωσιακό πορτογάλο ερμηνευτή Andre Maia, που ζει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, σε ιδιαίτερα κομμάτια της πατρίδας του, αλλά και αναπάντεχα τραγούδια, που θα ενορχηστρωθούν από τον Γιώργο Ψυχογιό ειδικά για την παράσταση στον Ιανό.

Παίζουν:       
Αποστόλης Λεβεντόπουλος (κιθάρα)
Μάνος Λούτας (κοντραμπάσο)
Αλέξανδρος Τσάμης (κρουστά)

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Ψυχογιό:

O Γιώργος Ψυχογιός, με σημαντικές σπουδές στο πιάνο και στο ακορντεόν, έχει λάβει βραβεύσεις και διακρίσεις διεθνώς. Παράλληλα με την πιανιστική του καριέρα στο χώρο της κλασικής μουσικής, εξασκεί την τέχνη της Jazz και του Αυτοσχεδιασμού, ενώ είναι καθηγητής πιάνου επί πολλά χρόνια σε ωδεία και μουσικές σχολές.

Ο Γιώργος Ψυχογιός έχει κυκλοφορήσει τέσσερα cds με δικές του συνθέσεις και εντυπωσιακές διασκευές jazz standards, που όλα έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές. Σήμερα ετοιμάζει το πέμπτο cd με αποσπάσματα από τη live ηχογράφηση της συναυλίας του – Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο, που έκανε την περασμένη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  
Με το τρίο, το κουαρτέτο του ή και με μεγαλύτερες ορχήστρες, εμφανίζεται σε χώρους της Αθήνας, σε θέατρα και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο διάσημος πιανίστας – αυτοσχεδιαστής – συνθέτης Keith Jarett έχει πει για τον Γιώργο Ψυχογιό: “A great pianist and  composer! George΄s improvisation is an incredible gift of God! An absolute surprise to me”.

Έχουν πει για τον Andre Maia:

“Θάρρος ,ευαισθησία, φαντασία τα υλικά του Αντρέ, που ήρθε  στην Ελλάδα  και έγινε με το ταλέντο του και την υπέροχη φωνή του τμήμα του πολιτιστικού μας χάρτη.” Νένα Βενετσάνου
 
“Ο Αντρέ έχει μια πολύ ιδιαίτερη φωνή με πολλές δυνατότητες και μαζί, μέσα απο τα τραγούδια της Μεσογείου ενώνουμε τα Βαλκάνια με την Πορτογαλία, την Ισπανία,την Γαλλία την Τουρκία, την Αλβανία και το Ισραήλ.”  Γλυκερία
                                                     
“A Huge talent and passion for what he’s doing makes Andre’ Maia an excellent singer, actor and creator. Me, as a portuguese, I’m very proud of the fine work he has executed, in that country that is also ours.” Fernando Santos – Coach of the Greek Football Team