Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Φωτιά και Νερό

Φωτιά και Νερό
Στη Β σκηνή του θεάτρου Άλμα θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά, το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη, Φωτιά και Νερό σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη.

Είναι φυσικό να υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα σ’ Ανατολή και Δύση, όπως υπάρχει στη φύση ανάμεσα στη φωτιά και το νερό ή όχι;
 
Τι θα γίνει αν βρεθεί ένας μουσουλμάνος στο χριστιανικό παράδεισο κι ένας χριστιανός στο μουσουλμανικό;

Ένας Άραβας αιχμαλωτίζει έναν Ευρωπαίο στον δικό του τόπο, τη Δύση για να του μάθει αραβική ιστορία. Δυο κόσμοι παγιδευμένοι στο μίσος, βρίσκουν ξαφνικά δρόμο βαθιάς επικοινωνίας.

Κλεισμένοι στην ίδια φυλακή που έχουν φτιάξει ο ένας για τον άλλον οι δυο άντρες, θα βρουν διέξοδο με τη βοήθεια μιας γυναίκας που ξέρει να μεταμορφώνει την πραγματικότητα σε παραμύθι.

Στη μικρή φυλακή εισβάλλει η μαγεία απ’ τις Χίλιες και μια Νύχτες και μαζί της ο έρωτας κι η βία. Η έκρηξη είναι λυσσαλέα και οδηγεί σε πόλεμο μέχρις εσχάτων. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, μέχρι να παιχτεί η μοίρα όλης της ανθρωπότητας σε μια παρτίδα σκάκι.

Παίζουν οι Κάτια Γέρου, Μάνος Ζαχαράκος, Βασίλης Κουκαλάνι.

Σχετικές ειδήσεις
Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ!, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
03.01.2017 10:20
Ο Παντελής Αμπαζής και ο Γεράσιμος Γεννατάς λένε Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ!, στη Βανέσσα Αδαμοπούλου από τη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου!
Η Μαζώχτρα, του Αργύρη Εφταλιώτη στο Θέατρο 104
20.09.2016 11:45
Η «Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη αλλάζει θεατρική στέγη και παρουσιάζεται - σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου- στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104, από τις 15 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα καθημερινών πρωινών παραστάσεων-κατόπιν συνεννόησης-για Σχολεία.
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
16.09.2016 15:30
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 παρουσιάζεται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Αντιγόνη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
08.07.2016 15:09
Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την 5η Εποχή Τέχνης, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Τα 5 στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Radar
09.03.2016 11:50
Βασισμένη στη θεωρία των τεσσάρων θεμελιακών στοιχείων (φωτιά, αέρας, νερό και γη), είναι η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» που θα παρουσιάζει η Αννα Μπουρμά κάθε Τετάρτη, στο θέατρο Radar του Νέου Κόσμου.