Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο για τη Ρωσική & Σοβιετική σχολή τραγουδιού από τη ΣΜΥΚΟΘ

Σεμινάριο για τη Ρωσική & Σοβιετική σχολή τραγουδιού από τη ΣΜΥΚΟΘ

Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Υ.Κ.Ο.Θ.), συνεχίζει τα σεμινάρια-διαλέξεις για την όπερα , με ελεύθερη είσοδο για όλους. Στο τέταρτο σεμινάριο της σειράς, την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, θα γίνει μία ιστορική αναδρομή στην περίφημη ρωσική (και μετέπειτα σοβιετική) σχολή τραγουδιού, μέχρι το 1950. Θα γίνει μία προσπάθεια προσέγγισης στους βαθύτερους λόγους για τους οποίους επέλεξαν τους πρωταγωνιστές τους μεγάλοι δημιουργοί , όπως ο Tchaikovsky, ο Rimsky-Korsakov και ο Rachmaninoff, θα αναλυθούν οι λόγοι που ερμηνευτές όπως ο Sergei Lemeshev και ο Ivan Kozlovsky ήταν τόσο διάσημοι στη Σοβιετική Ένωση, ενώ θα υπάρξει μία εκτενής αναφορά σε διάσημα, αλλά και λιγότερο ίσως διάσημα, ονόματα τραγουδιστών.

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σπάνιες ηχογραφήσεις της εποχής εκείνης από τη προσωπική συλλογή του εισηγητή Φίλιππου Χατζησίμου (υπευθύνου υλοποίησης καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Κ.Ο.Θ.), ενώ θα υπάρχει παράλληλη οπτική παρουσίαση. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

 

Η διάλεξη δεν απευθύνεται μόνο σε μουσικούς ή σπουδαστές μουσικής, αλλά και σε μουσικόφιλους, λάτρεις της όπερας κτλ.

 

Με την υποστήριξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις
Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: Κάλεσμα συμμετοχής
24.08.2016 15:58
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ιδρύει από εφέτος, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την «Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών».
Σεμινάριο ιαπωνικής καλλιγραφίας με την Sariko Yanagisawa στη Σχολή Ορνεράκη
19.08.2016 14:38
Η Sakiko Yanagisawa, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της τέχνης της καλλιγραφίας, επισκέπτεται την Ελλάδα και παραδίδει σεμινάριο ιαπωνικής καλλιγραφίας στις 11-12 Σεπτεμβρίου 2016.
Θερινό θεατρικό σεμινάριο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
24.06.2016 10:00
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης διοργανώνει ένα θερινό σεμινάριο γνωριμίας με την ιστορία και τις βασικές αρχές της Σχολής.
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φλάουτου ‘Νέοι Καλλιτέχνες 2016’
23.05.2016 12:40
Ο καθιερωμένος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Καλλιτεχνών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης φέτος αφορά στο φλάουτο και διεξάγεται με τη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με τον Άρη Αργύρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.04.2016 12:18
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ και ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος ΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, προσφέρουν ένα ανοιχτό σεμινάριο ερμηνείας λυρικού τραγουδιού, από 5 έως 7 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.