Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

The Mathematics of Juggling: διάλεξη του Colin Wright στο πλαίσιο του Hub Science

The Mathematics of Juggling: διάλεξη του Colin Wright στο πλαίσιο του Hub Science

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.


Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στις 20:00 μας προσκαλούν στην έβδομη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το British Council, η διάλεξη του μαθηματικού και ζογκλέρ Colin Wright με τίτλο «The Mathematics of Juggling», («Τα μαθηματικά των ζογκλέρ»).


Με τη χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης - Εθνική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Νέα Γενιά σε Δράση».


Η διάλεξη θα γίνει στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.


The Mathematics of Juggling

Οι ζογκλέρ μάς συναρπάζουν εδώ και αιώνες.

- Τι συμβαίνει όμως όταν αποπειραθούμε να εξηγήσουμε τα μαθηματικά των ζογκλέρ;
- Ποια είναι τα μαθηματικά που αναδύονται μέσα από τα ταχυδακτυλουργικά κόπλα;

Ο Colin Wright απαντά με ζογκλερικά τρικ που φαινομενικά αψηφούν τη βαρύτητα. Ο πολυσχιδής μαθηματικός και εντυπωσιακός ζογκλέρ θα κρατήσει αρκετά αντικείμενα ταυτόχρονα στον αέρα και θα εξηγήσει τις πολύπλοκες γεωμετρικές δομές που προκύπτουν. Οι νόμοι της βαρύτητας και η μαθηματική ανάλυση ακυρώνονται μπροστά στα μάτια σας, έστω και για μια στιγμή! Στη διάλεξή του, ο ομιλητής-περφόρμερ θα παρουσιάσει το συναρπαστικό κόσμο των ταχυδακτυλουργικών κόλπων και θα αναλύσει τους τρόπους με τους οποίους τα στοιχειώδη μαθηματικά μπορούν να εξηγήσουν και να καταδείξουν τη μαγεία των ζογκλέρ.


Ο Colin Wright σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης (1982) και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (1990). Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του έμαθε να πετάει φωτιά με το στόμα, εξοικειώθηκε στην ισορροπία σε μονόκυκλο και φυσικά  έγινε ζογκλέρ! Από τότε έχει εργασθεί ως ερευνητής μαθηματικός, προγραμματιστής αλλά και ως σχεδιαστής hardware. Παράλληλα δίνει διαλέξεις-παραστάσεις σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας τις χαρές των μαθηματικών με ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

Σχετικές ειδήσεις
Hub science: Διάλεξη του καθηγητή Ιωάννη Κοντογιάννη
16.11.2016 16:50
Ο Γιάννης Κοντογιάννης, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνει διάλεξη στο "Hub Events" με θέμα "Τι κοινό έχουν το DNA, το κουτσομπολιό και το iPhone;".
Rock guitar in 11 dimensions: διάλεξη-performance του Mark Lewney στο πλαίσιο του Hub Science
11.04.2016 14:33
Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στις 20:00, σας προσκαλούμε στην έβδομη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη-performance του φυσικού και κιθαρίστα Mark Lewney με θέμα «Rock guitar in 11 dimensions».
Χιούμορ στα Μαθηματικά; Προφανώς αστειεύεστε!
05.04.2016 11:08
Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Χιούμορ στα Μαθηματικά; Προφανώς αστειεύεστε!" την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Μουσείο Ηρακλειδών στην με ομιλητή των Στάμος Τσιτσώνης.
Στρες και καθημερινότητα: διάλεξη του Γεώργιου Χρούσου στο Athens Science Festival
09.03.2016 10:22
Το Athens Science Festival μας προσκαλεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στη διάλεξη του Γεώργιου Χρούσου, με θέμα Στρες και καθημερινότητα.
Ίντερνετ για όλους - Προωθώντας τη συνδεσιμότητα: ομιλία στο πλαίσιο του Athens Science Festival
02.03.2016 10:17
Ο Διευθυντής Πληροφορικής στο MediaLab του ΜΙΤ, Μιχάλης Μπλέτσας έρχεται στο Athens Science Festival, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, για να δώσει μία ομιλία με θέμα Ίντερνετ για όλους: Προωθώντας τη συνδεσιμότητα.