Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Η ομορφιά είναι η μέθοδος: Έκθεση στο Deree – The American College of Greece

Η ομορφιά είναι η μέθοδος: Έκθεση στο Deree – The American College of Greece

Η σχολή Frances Rich School of Fine and Performing Arts του DEREE – The American College of Greece με χαρά παρουσιάζει την έκθεση Η ομορφιά είναι η μέθοδος σε επιμέλεια Σωτήρη Μπαχτσετζή και σας προσκαλεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στα εγκαίνια στα οποία θα παρευρεθούν οι καλλιτέχνες . Με την έκθεση αυτή ξεκινάει το φετινό Φεστιβάλ Τεχνών του DEREE.

 

Στην έκθεση Η ομορφιά είναι η μέθοδος παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από τη συλλογή έργων τέχνης του DEREE – The American College of Greece σε «συνομιλία» με σύγχρονες εικαστικές προτάσεις εξερευνώντας την ‘ομορφιά’ της αφαίρεσης.

 

Οργανικό μέρος της έκθεσης αποτελεί ένας κύκλος lecture performances που θα πραγματοποιηθεί στη Γκαλερί . Καλλιτέχνες και θεωρητικοί έχουν προσκληθεί για να αναπτύξουν μέσα από τον κριτικό στοχασμό διαφορετικές πτυχές της επιμελητικής πρότασης σχολιάζοντας ένα έργο που θα επιλέξουν από την έκθεση. Η έμφαση δίνεται στο νέο περιεχόμενο που θα παραχθεί και στον πειραματικό χαρακτήρα της παρουσίασης. Τα έργα και οι lecture performances γίνονται το μέσο για τη διερεύνηση της παραγωγής και αναμετάδοσης της γνώσης. Lecture performances θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαρτίου, την Τετάρτη 1η Απριλίου, την Παρασκευή 3 Απριλίου, την Τετάρτη 22 Απριλίου, την Παρασκευή 24 Απριλίου και την Τετάρτη 29 Απριλίου και οι ώρες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των: Νίκου Αλεξίου, Αθανάσιου Αργιανά, Κωστή Βελώνη, Βασίλη Γεροδήμου, Βάσως Γκαβαϊσέ, Κορνήλιου Γραμμένου, Chris Γιαννάκου, Nick Ervinck, Hope, Rowena Hughes, Ζωής Κεραμέα, James Lane, Hiroshi MacDonald Mori, Γιώργου Μαραζιώτη, Ελεάννας Μαρτίνου, Δημήτρη Μεράντζα, Μιχάλη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Μπάμπουλη, Νίκου Παπαδόπουλου, Νίνας Παπακωνσταντίνου , Αιμιλίας Παπαφιλίππου, Joulia Strauss, Στεφανίας Στρούζα, Θανάση Τότσικα, Δημήτρη Φουτρή, Διονύση Χριστοφιλογιάννη, και Χρύσας.

 

Επιμέλεια: Σωτήρης Μπαχτσετζής

Σχετικές ειδήσεις
Φως - Ζωή: έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη (ζωγραφική) και του Δημήτρη Αγγελή (ποίηση) στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
05.10.2016 16:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν έκθεση με έργα ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη και ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή.
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Stuff+: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
10.05.2016 14:15
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Stuff+», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
Περισυλλογή: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
23.02.2016 10:30
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «Περισυλλογή».
Φωτογραφικά Ζεύγη 2016: Η 6η έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
09.02.2016 15:08
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν την έκτη έκθεση από τη σειρά που τιτλοφορείται «Φωτογραφικά ζεύγη».