Η Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς), γνωστή από τις συνεργασίες της με ονόματα όπως η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Γλυκερία, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και ο Γιώργος Καζαντζής, ερμηνεύει λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών σε μια μοναδική βραδιά στο Ξέφωτο την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015.

  

Η  Ντιλέκ Κοτς και το συγκρότημά της θα μας ταξιδέψουν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας, στους οντάδες της Καππαδοκίας, μέσα από ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα κοινά διαχρονικά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών.

Η  Ντιλέκ Κοτς έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα». Συνεργάστηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες  και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα του χώρου της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι:  Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος,  Γιώργος Καζαντζής κ.α.

Την Ντιλέκ Κοτς συνοδεύουν οι μουσικοί: Νίκος Αγγούσης (κλαρίνο,νέϋ),  Σάκης Γιώργου– (ούτι, τραγούδι), Μάκης Μπακλατζής (βιολί, τραγούδι), Θανάσης Κουλεντιανός (κανονάκι), Δημήτρης Παναγούλιας  (κρουστά).