Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Δεκαπέντε χρόνια Βραβείο Δημήτρης Χορν: Οι φετινοί υποψήφιοι

Δεκαπέντε χρόνια Βραβείο Δημήτρης Χορν: Οι φετινοί υποψήφιοι

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού  Βραβείου «Δημήτρης Χορν». Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα  ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.


Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το  βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2015 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν».


Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός , ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.


Οι τέσσερις  υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2013-2014 (Φθινόπωρο 2013-Καλοκαίρι 2014), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:
 
- Μάνος Καρατζογιάννης για το ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Simon Stephens, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα).

 
- Ντένης Μακρής για το ρόλο του Άμλετ , στον έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία)


- Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του: στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service» , σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Και στο  έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δε θέλει να πεθάνει», σε σκηνοθεσία Χἀρη Φραγκούλη (Θέατρο της  Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής).
 

- Μιχάλης Σαράντης για: το ρόλο του Νότη  Σερδάρη  στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ). Και το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία  του  Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

 
Την εκδήλωση της  απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής . Για το Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος  θα παίξει στο πιάνο αγαπημένες  επιτυχίες του που πρωτοακούστηκαν από τη φωνή του Δημήτρη Χορν. Σε ρόλο- έκπληξη το συγκρότημα Melisses με την κυρία Μάρω Κοντού.


Παλαιότεροι νικητές του «Βραβείου Χορν» θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).
 

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Γιώργος Χρυσοστόμου, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.
 

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο Γιώργος Λύρας.

Σχετικές ειδήσεις
Αύγουστος, του Tracy Letts στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
07.12.2016 16:38
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βραβευμένο με τα βραβεία Pulitzer και Tony, θεατρικό έργο «Αύγουστος» του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Από τη σιωπή ως την άνοιξη, του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
11.10.2016 15:53
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη», από τις 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.
Στον Αργύρη Πανταζάρα το βραβείο Δημήτρης Χορν 2016
08.03.2016 14:06
Στον ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Δημήτρης Χορν, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.
Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Χορν 2016
01.03.2016 11:36
Ανακοινώθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι ηθοποιοί για το φετινό βραβείο Χορν, του οποίου η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν».