Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από το θάνατο του Δημήτρη Χόρν, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί μία μεγάλη έκθεση – αφιέρωμα, όπου θα παρουσιαστεί πλούσιο υλικό σχετικά με τη ζωή και το έργο του.

Η μεγάλη αυτή έκθεση – αφιέρωμα θα παρουσιάσει προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες, κοστούμια και οπτικοακουστικό υλικό για τον χαρισματικό και δημοφιλή ηθοποιό του κινηματογράφου και του θεάτρου της δεκαετίας του ’50.

Όσα θα παρουσιαστούν είναι χωρισμένα στις εξής έξι ενότητες, Εισαγωγή και ζωή πριν το θέατρο, Ο Δημήτρης Χορν στο θέατρο, Ο Δημήτρης Χορν στο ραδιόφωνο (θεατρικά), Χορν και κινηματογράφος, Ενθυμήματα (προσωπικά αντικείμενα) και το καμαρίνι του Δημήτρη Χορν και Προβολή ντοκιμαντέρ Δημήτρης Χορν, από την εκπομπή Παρασκήνιο του Γιώργου Σκεύα.

Επίσης, το καμαρίνι του από το θέατρο Δημήτρης Χoρν, θα μεταφερθεί στο Μουσείο για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης, ενώ παράλληλα, το Θεατρικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο πρόκειται να δανείσουν κοστούμια από θεατρικές παραστάσεις.

Εκτός από τα παραπάνω θα παρουσιαστούν προγράμματα, αφίσες και περιοδικά, τα οποία προέρχονται από το πλούσιο αρχείο του Δημήτρη Μπαγέρη, καθώς και αντικείμενα και φωτογραφίες από το αρχείο του Θεοδόση Ισαακίδη.

Η αφιερωματική αυτή έκθεση θα αποτελέσει για τους παλαιότερους την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Δημήτρη Χορν, ενώ οι νεότεροι θα μυηθούν στη μαγεία της προσωπικότητάς του μέσα από μεγάλες στιγμές  της καλλιτεχνικής του πορείας.

Η μουσειογραφική  επιμέλεια είναι του Σταμάτη Ζάννου και η επιμέλεια των κειμένων του Κώστα Γεωργουσόπουλου.