Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Για τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Χορν

Για τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Χορν
Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από το θάνατο του Δημήτρη Χόρν, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί μία μεγάλη έκθεση – αφιέρωμα , όπου θα παρουσιαστεί πλούσιο υλικό σχετικά με τη ζωή και το έργο του.

Η μεγάλη αυτή έκθεση – αφιέρωμα θα παρουσιάσει προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες, κοστούμια και οπτικοακουστικό υλικό για τον χαρισματικό και δημοφιλή ηθοποιό του κινηματογράφου και του θεάτρου της δεκαετίας του ’50.

Όσα θα παρουσιαστούν είναι χωρισμένα στις εξής έξι ενότητες, Εισαγωγή και ζωή πριν το θέατρο, Ο Δημήτρης Χορν στο θέατρο, Ο Δημήτρης Χορν στο ραδιόφωνο (θεατρικά), Χορν και κινηματογράφος, Ενθυμήματα (προσωπικά αντικείμενα) και το καμαρίνι του Δημήτρη Χορν και Προβολή ντοκιμαντέρ Δημήτρης Χορν, από την εκπομπή Παρασκήνιο του Γιώργου Σκεύα.

Επίσης, το καμαρίνι του από το θέατρο Δημήτρης Χoρν, θα μεταφερθεί στο Μουσείο για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης, ενώ παράλληλα, το Θεατρικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο πρόκειται να δανείσουν κοστούμια από θεατρικές παραστάσεις.

Εκτός από τα παραπάνω θα παρουσιαστούν προγράμματα, αφίσες και περιοδικά, τα οποία προέρχονται από το πλούσιο αρχείο του Δημήτρη Μπαγέρη, καθώς και αντικείμενα και φωτογραφίες από το αρχείο του Θεοδόση Ισαακίδη.

Η αφιερωματική αυτή έκθεση θα αποτελέσει για τους παλαιότερους την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Δημήτρη Χορν, ενώ οι νεότεροι θα μυηθούν στη μαγεία της προσωπικότητάς του μέσα από μεγάλες στιγμές  της καλλιτεχνικής του πορείας.

Η μουσειογραφική  επιμέλεια είναι του Σταμάτη Ζάννου και η επιμέλεια των κειμένων του Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Γέρου στη γκαλερί Σκουφά
05.01.2017 16:35
Η Γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00, έκθεση με τα καινούργια έργα ζωγραφικής του Δημήτρη Γέρου.
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
Ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στη Τήνο
19.07.2016 15:45
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης των Θεόδωρου Παπαγιάννη, Γιάννη Καγιώργη, Δημήτρη Σκαλκώτου, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).
Έξοδος: έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου
25.04.2016 13:02
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα εγκαινιάζεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στις 8μμ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.