Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Τυμπανοκρουσίες από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τυμπανοκρουσίες από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Καμεράτα παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη συναυλία Τυμπανοκρουσίες, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015.


Τα δοξάρια των εγχόρδων της Καμεράτα διασταυρώνονται με τις μπαγκέτες κρουστών του Δημήτρη Δεσύλλα και του συνόλου Τύπανα: μια συνάντηση σε έντονους ρυθμούς, με μαέστρο τον διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνα Μιχαηλίδη.


Μια μουσική «μονομαχία» μέσω του ευρηματικού κοντσέρτου για κρουστά του βραβευμένου με Πούλιτζερ και Όσκαρ αμερικανού συνθέτη Τζον Κοριλιάνο και της «εικονοκλαστικής» σουίτας του Ρώσου Ροντιόν Σεντρίν, βασισμένης σε θέματα από την όπερα Κάρμεν του Μπιζέ.


- John Corigliano: “Conjurer”, κοντσέρτο για σόλο κρουστά και ορχήστρα εγχόρδων
- Georges Bizet/Ροντιόν Σεντρίν: “Carmen suite”, μπαλέτο σε μια πράξη

Δημήτρης Δεσύλλας σόλο κρουστά
Σύνολο Κρουστών Τύπανα

Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής
Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης

Σχετικές ειδήσεις
Τα «Βρανδεμβούργια» του Μπαχ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής
07.02.2017 14:20
Διευρύνοντας τον Κύκλο Παλαιά Μουσική, το Μέγαρο διοργανώνει φέτος ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτα–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, που θα ερμηνεύσουν σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών, τα Βρανδεμβούργια κοντσέρτα.
Τα Carmina Burana του Καρλ Ορφ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.11.2016 14:38
Μετά την επιτυχία στο Ηρώδειο, η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, το γνωστότερο συμφωνικό - χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Κάρλ Όρφ.
Ανακαλύπτοντας τον Ροσσίνι: Ο Franco Fagioli με την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.10.2016 10:53
Ο διάσημος κόντρα τενόρος Franco Fagioli συμπράττει με την Καμεράτα και τον πολυβραβευμένο μαέστρο Γιώργο Πέτρου την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ακύρωση - Ρωμαίος και Ιουλιέτα από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.04.2016 10:11
Η Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, παρουσιάζει, σε πρώτη παγκόσμια αναβίωση, την όπερα του Niccolo Antonio Ζingarelli, 
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα». - Η συναυλία ακυρώνεται
Παίξε, Τσιγγάνε, το βιολί: Ένα αποκριάτικο πάρτι από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.03.2016 17:06
Η Καμεράτα και ο διακεκριμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου μας προσκαλούν σε ένα αλλιώτικο αποκριάτικο πάρτι με έργα εμπνευσμένα από τις μουσικές των τσιγγάνων, που θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!