Αρχές Νοέμβρη ανεβαίνει στο θέατρο Ιλίσια Ντενίση το έργο του Νόελ Κάουαρντ Το σ’ αγαπώ δεν είναι ντεμοντέ σε ελεύθερη απόδοση από την Μιμή Ντενίση.

Η διασκευή στηρίζεται σε ένα από τα καλύτερα έργα του Κάουαρντ, το Still life .Πριν το πενήντα έγινε ταινία από τον Kάουαρντ και τον Ντέβιντ Λιν με τίτλο Σύντομη συνάντηση.

Η Λόρα είναι παντρεμένη με μεγαλοαστό, ζει μια έντονη κρυφή ερωτική σχέση που στα μάτια της φαντάζει όμοια με της αγαπημένης της ηρωίδας του σινεμά. Στην πραγματικότητα όμως όλα γίνονται διαφορετικά γιατί όπως λέει και η ίδια, είναι μια συνηθισμένη γυναίκα και τίποτα μεγάλο και ηρωικό δεν συμβαίνει στην ζωή της. Η μόνη ομοιότητα, είναι η ανάγκη για ένα αληθινό σ’ αγαπώ.
Όλο το έργο διαδραματίζεται σε δέκα Πέμπτες, τόσο κρατάει η ιστορία του ζευγαριού. Μέσα σε αυτές τις Πέμπτες, βλέπουμε τις σχέσεις και των ζευγαριών γύρω τους. Άλλες με πολύ γέλιο κι άλλες με πολύ συγκίνηση.

Ο Όσκαρ και η Μπέτυ είναι το κλασικό ζευγάρι που ο άντρας απατάει και η γυναίκα υπομένει, αλλά με την αγάπη και το χιούμορ ξεπερνιούνται όλα, η Φραν και ο Σταν το νεαρό αναρχικό ζευγάρι που παριστάνει πως αδιαφορεί για σχέσεις και αισθήματα και τελικά φτιάχνει την ουσιαστικότερη σχέση και ο Φρέντ, ο σύζυγος της Λόρα, που ξεπερνάει τις αστικές προκαταλήψεις και δείχνει την αγάπη του με την συγχώρεση.

Οι ηθοποιοί μπαίνουν και βγαίνουν στους ρόλους τους, παρακολουθούν την παράσταση, παίζουν στην οθόνη με τους αγαπημένους τους ήρωες, τραγουδούν με την ζωντανή μπάντα αγαπημένα τζαζ κομμάτια και γίνονται μια παρέα με το κοινό. Μια παράσταση με ιδιαίτερη φόρμα που φιλοδοξεί να συνδυάσει πολλές μορφές τέχνης, στον καινούργιο δρόμο που προχωράει το θέατρο σήμερα.

Ο χορός και το τραγούδι είναι οργανικά δεμένα με το έργο καθώς διαδραματίζεται στο καφέ το σινεμά που οι πελάτες του τρώνε, πίνουν το τσάι τους και παρακολουθούν το σόου που γίνεται πριν τη προβολή.

Παίζουν: Μιμή Ντενίση, Στράτος Τζώρτζογλου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Αγγελική Λάμπρη, Τζένη Διαγούπη,  Πρόδρομος Τοσουνίδης ,Μιχάλης Μητρούσης ,Νεφέλη Μαρκάκη, Στέλλα Σμυρνάκη, Ανδρέας Γυφτάκης, Μπάτης Πεφάνης.