Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Η Ρυθμολογία του Μάνου Χατζιδάκη από την Ευγενία Παπαδήμα και τον Γιάννη Κασέτα στο Half Note

Η Ρυθμολογία του Μάνου Χατζιδάκη από την Ευγενία Παπαδήμα και τον Γιάννη Κασέτα στο Half Note

H Ευγενία Παπαδήμα και ο Γιάννης Κασέτας παρουσιάζουν στο Half Note, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση με σαξόφωνο και πιάνο τη «Ρυθμολογία» του Μάνου Χατζιδάκη.


Πρώτη ελεύθερη απόδοση του έργου "Ρυθμολογία» [Μανος Χατζιδακης] με σαξόφωνο και πιάνο. Στο πιάνο η διακεκριμένη σολίστ Ευγενία Παπαδήμα. Στο τενόρο , άλτο και σοπράνο σαξόφωνο ο γνωστός συνθέτης και ενορχηστρωτής Γιάννης Κασέτας.


Η ρυθμολογία είναι ένα απ’τα αριστουργήματα της ελληνικής καλλιτεχνικής κληρονομιάς... Το έργο του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκη παντρεύει σύγχρονες αρμονίες με ανατολίτικες  χροιές , ισορροπώντας τον Debussy με τα ρεμπέτικα και την ελληνική παραδοσιακή μουσική με την σύγχρονη κλασσική . Με την προσθήκη του αυτοσχεδιαστικού στοιχείου και με την μεγαλύτερη ελευθερία απόδοσης , οι δύο βιρτουόζοι μουσικοί μας ταξιδεύουν απ’την Αθήνα, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, έως το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.
 

Σχετικές ειδήσεις
Τραγούδια μιας ζωής από τον Γιάννη Σπανό στο Half Note
01.03.2016 12:59
Ο Γιάννης Σπανός θα εμφανιστεί στο Half Note για δύο συναυλίες γεμάτες με Τραγούδια μιας ζωής, την Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.
Ο Γιάννης Κασέτας live στο Jazz Point
24.02.2016 11:30
Δεύτερο αφιέρωμα στη σειρά από τον Γιάννη Κασέτα μετά την μεγάλη επιτυχία του Tribute to the Masters of the ‘60s (W. Shorter, J. Henderson, D. Gordon) στο Θεατρικό Βαγόνι στο «Το Τρένο στο Ρουφ», αυτή τη φορά στο Jazz Point!
A Tribute to the Masters of the 60's από τον Γιάννη Κασέτα στο Τρένο στο Ρουφ
05.02.2016 09:52
Ο καταξιωμένος σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει στο Τρένο στο Ρουφ, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στους θρύλους του σαξοφώνου της δεκαετίας του ’60, Wayne Shorter, Joe Henderson και Dexter Gordon.
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μπουάτ 2016 με την Αρλέτα και τον Γιάννη Σπανό στο Half Note
05.01.2016 17:00
Για πρώτη φορά μαζί, η Αρλέτα και ο Γιάννης Σπανός μοιράζονται τη σκηνή του Half Note παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Μπουάτ 2016».