Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Artfools Λάρισας

7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Artfools Λάρισας

Oι εθελοντές του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας με τα χαρακτηριστικά πλέον μαύρα μπλουζάκια έχουν αρχίσει να δημιουργούν κινηματογραφικό κλίμα στην πόλη. Είναι ένα ακόμα δείγμα της μαζικότητας και της διείσδυσης του φεστιβάλ και στο χώρο της νεολαίας. Μετά τις κοπιώδεις προετοιμασίες, κατά τις οποίες οι άνθρωποι του Φεστιβάλ εργάσθηκαν πυρετωδώς εδώ και πάνω από τρεις μήνες, στο μικρό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη, έχουν ανάγκη να απολαύσουν ό,τι δημιούργησαν και να χαλαρώσουν. Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου 2015 όλοι θα είναι στις επάλξεις για ένα μεγάλο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου, που θα τα έχει όλα. Κινηματογραφικές προβολές, αφιερώματα, master class, στρογγυλά τραπέζια, συζητήσεις πάνω στον κινηματογράφο με μεγάλους κινηματογραφιστές που θα βρεθούν ειδικά για αυτό στη Λάρισα.

 

Τα μηνύματα είναι θετικά και για τους δημιουργούς που θα ταξιδέψουν στην πόλη ειδικά το τετραήμερο από 5 μέχρι 8 Μαρτίου. Έχουν κλεισθεί τα ξενοδοχεία, έχουν κανονισθεί τα εισιτήρια μετάβασης, καθώς και οι άνθρωποι που θα τους υποδεχθούν. Η οργανωτική επιτροπή έχει ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης στα αξιοθέατα της πόλης, έχει συνεργασθεί με ξενοδοχεία και εστιατόρια, ώστε η φιλοξενία  να είναι άψογη.

 

Για τα σχολεία που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα ταξιδέψουν για τις μαθητικές προβολές, έχει ετοιμασθεί ένα μεγάλο φόρουμ κινηματογραφικών ομάδων, με εισηγήσεις για το μαθητικό σινεμά και ανταλλαγή απόψεων πάνω στις εμπειρίες του γυρίσματος μιας ταινίας. Το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας με την πείρα  των κινηματογραφικών σεμιναρίων σε όλα τα προηγούμενα χρόνια και μετά τα επιτυχημένα σεμινάρια κινηματογράφου με θέμα «Σινεμά και Εκπαίδευση» που διεξήχθησαν το προηγούμενο διάστημα, προγραμματίζει καινούργια καθώς στόχος είναι να μεταγγίσει τις εμπειρίες από τις μαθητικές ταινίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Ο ενθουσιασμός των διοργανωτών ενισχύεται και από το γεγονός ότι πλέον κανένας μεγάλος φορέας της πόλης δεν είναι εκτός του Φεστιβάλ το οποίο συνεχίζει για 7η συνεχή χρονιά να τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ωστόσο, η συμβολή του ΤΕΙ Θεσσαλίας υποστηρικτή του φεστιβάλ από τα πρώτα του βήματα, του Δήμου Λαρισαίων που προς μεγάλη ικανοποίηση των διοργανωτών στηρίζει από φέτος την προσπάθεια, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η αμέριστη βοήθεια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας το οποίο συμμετέχει ενεργά τόσο στο σχεδιασμό όσο και την υλοποίηση των πολυάριθμων εκδηλώσεων και φυσικά η κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας το νέο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχει με ενθουσιασμό, δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον του. Το κύρος όμως της διοργάνωσης εκτίμησε και ο ΕΟΤ και ο οποίος το έθεσε για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα του.

 

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας που ξεκίνησε δειλά το 2009 σαν νεανικό φεστιβάλ, από μια μικρή ομάδα της artfools, έφτασε εκεί που οραματίστηκαν οι εμπνευστές του. Οι άνθρωποι της artfools και όλοι όσοι στη συνέχεια μοιράστηκαν τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους στόχους αμέσως μετά την τελετή λήξης θα ξεκινήσουν το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.

Σχετικές ειδήσεις
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών
12.05.2016 15:28
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 θα προβληθούν 6 βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της 6ης μέρας
25.02.2016 12:41
Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται για στη Λάρισα το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της πέμπτης ημέρας
24.02.2016 15:47
Για πέμπτη ημέρα και με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού σε όλες τις αίθουσες προβολών συνεχίζεται το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools Λάρισας.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα του διαγωνιστικού
17.02.2016 15:52
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας μετά από συστηματική προετοιμασία και επαφές ενός χρόνου έχει καταφέρει να πείσει ότι αποτελεί έναν υπολογίσιμο πολιτιστικό παράγοντα για την πόλη της Λάρισας.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Αφιέρωμα στη Μεταναστευτική κρίση
09.02.2016 17:09
Αφιέρωμα στη Μεταναστευτική κρίση στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων διοργανώνεται από το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/ artfools, το οποίο γίνεται στη Λάρισα από 20 έως 28 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχει τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Erasmus+, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του Europe Direct και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.