Μετά την παράσταση «Νυκτόβια Ζώα», που βρήκε θερμή ανταπόκριση από το κοινό της Θεσσαλονίκης τη θεατρική σαιζόν 2013–14, η Push Your Art Company επιστρέφει δυναμικά για να παρουσιάσει το έργο «Μαζί με τ’ άπλυτα» του Αμερικανού σατιρικού συγγραφέα Cristopher Durang στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» στις 6 και 7 Μαρτίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης».

Ο Τζον και η Έλεν φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί. Δεν έχουν ιδέα πώς να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα που φέρνει ο ερχομός του παιδιού τους, δεν ξέρουν τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν. Έχουν καλές προθέσεις. Αρκούν όμως οι καλές προθέσεις για να γίνουν καλοί γονείς;

Το «Μαζί με τ’ άπλυτα» είναι μια ανατριχιαστικά κωμική ιστορία με ήρωα ένα παιδί που ζει σε έναν κόσμο τόσο «φανταστικό» όσο η ίδια η πραγματικότητα. Εδώ δεν υπάρχουν Λιλιπούτειοι ή Γίγαντες, το ταξίδι όμως για την ενηλικίωση είναι το ίδιο περιπετειώδες και σκληρό. Στην ιστορία, που μοιάζει με κακό όνειρο, μπλέκονται με τον πιο παρανοϊκό τρόπο μια αυταρχική νταντά με αντισυμβατικές μεθόδους ανατροφής, μια λυπημένη μάνα που έφαγε το παιδί της ο πεινασμένος της σκύλος, 2 περήφανες μητέρες σε ένα πάρκο και μια διαβολική διευθύντρια.

Μια παράσταση για τους τέλειους γονείς που θα θέλαμε όλοι να γίνουμε και για τα παιδιά που θα θέλαμε όλοι να είμαστε με πολύ λιγότερο κόπο.

«Ο Christopher Durang ανήκει σε μια γενιά Αμερικανών δραματουργών που έχουν χαρακτηριστεί από τους κριτικούς «οργισμένοι». Η οργή τους είναι η οργή της απελπισίας ανθρώπων παγιδευμένων στα γρανάζια μιας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας που συνθλίβει κάθε ατομική ελευθερία και πρωτοβουλία. Στο στόχαστρο της σάτιρας του Durang βρίσκονται τα πάντα, από την καθολική εκκλησία και την υποκρισία που την διακατέχει μέχρι τις ίδιες τις ρίζες της αμερικανικής κουλτούρας, την οικογένεια και τους κοινωνικούς θεσμούς γενικότερα.»

Αθηνά Παραπονιάρη, Μεταφράστρια

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Αθηνά Παραπονιάρη

Σκηνοθεσία: Κική Στρατάκη

Μουσική: Στέλιος Ντάρας

Σκηνικό: Ειρήνη Ατματζίδου

Κοστούμια: Πέτρος Φραγκόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Μήτσικα

Επιμέλεια φωτισμών: Μιχάλης Ζίφτης

Επιμέλεια μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά

Promo video: Γαβρήλος Ψαλτάκης

Φωτογραφίες – video: Pixel Photography

Οργάνωση Παραγωγής – Δημόσιες σχέσεις: Γιολάντα Σωτηροπούλου

Παραγωγή: Push Your Art Company

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Σέβη Δονσούζη, Πρόδρομος Κιρκινεζιάδης, Ματίνα Κουλουριώτη, Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος