Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

A Doodler’s Society: Ομαδική έκθεση στο six d.o.g.s

A Doodler’s Society: Ομαδική έκθεση στο six d.o.g.s

To six d.o.g.s παρουσιάζει από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 την ομαδική έκθεση “A Doodler’s Society”.

 

Μια κοινωνία φανταστικών χαρακτήρων, στην οποία οι νόμοι ζητούν την απελευθέρωση της φαντασίας, ταξιδεύοντας με όχημα έναν θνητό μαρκαδόρο.

 

Μέσα από την πρακτική του Doodling (γρήγορο / αυθόρμητο σκιτσάρισμα), 6 δημιουργοί / doodlers παραθέτουν ανομοιογενή κομμάτια της καθημερινότητας, σκέψεις, μικρές ιστορίες, ίχνη μαρκαδόρων, κουκίδες από ένα παζλ χαρακτήρων. Στην κοινωνία των Doodlers χτίζεται η γέφυρα μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής πραγματικότητας. Σημασία δεν έχει το εικαστικό αποτέλεσμα, αλλά η πολιτισμική επικοινωνία. Με όπλο την φαντασία, το μαρκαδόρο και τις λευκές κόλλες, που βγήκαν από τα sketchbooks, ταξιδεύουμε στον εσωτερικό κόσμο των Doodlers και σχετιζόμαστε ως αναπόσπαστη καλλιτεχνική κουκκίδα μαζί του.

 

Ειδικό Doodling Ιnstallation θα αναμένει την συμμετοχή του κοινού, προς παραγωγή νέων character based καταγραφών και αποτυπώσεων, μέσα από τα φίλτρα των Doodlers. Η δράση θα ξεκινήσει στις 21.00 το βράδυ των εγκαινίων.

 

Η συγκεκριμένη έκθεση κλείνει τον 4μηνο κύκλο workshop “Your Urban Sketchbook project” που επιμελήθηκε το Imaginary Rooms studio, απελευθερώνοντας την δημιουργική ενέργεια, που αγωνιούσε για την στιγμή αλληλεπίδρασής της με το κοινό.

 

Οργάνωση/Επικοινωνία έκθεσης: Ιmaginary Rooms

 

Συμμετέχοντες doodlers: Θεοχάρης Βαρουξάκης, Σωτήρης Δήμου , Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου, Μάιρα Μακρυδάκη, Χρυσάνθη Ρέτσου, Μάριος Σεντουκάς.

 

Imaginary Rooms

Το Imaginary Rooms αποτελείται από την graphic και character designer, Νάντια Στασινού, και τον illustrator και αρχιτέκτονα, Μανώλη Ηλιόπουλο. Από το 2011 συμμετέχουν σε ένα εύρος διαφορετικών projects, με ποικίλους συνεργάτες και πελάτες. Πλέον τα Doodling Workshops, που αφορούν όλες τις ηλικιακές κλίμακες, αποτελούν την βασική τους δραστηριότητα κι έμπνευση.

 

Τα characters είναι η βάση, ο μαρκαδόρος το μέσο και η διάδραση ο στόχος.

Σχετικές ειδήσεις
ABIO: ομαδική έκθεση στο Beton 7
17.10.2016 17:10
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “ΑΒΙΟ”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
Τώρα: Ομαδική έκθεση στην ALMA Gallery στα Τρίκαλα
19.11.2015 13:46
Η γκαλερί Άλμα στα Τρίκαλα εγκαινιάζει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση με τίτλο Τώρα.
Όνειρο: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
10.11.2015 17:23
Η γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στις 12.00 το μεσημέρι την ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Όνειρο». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016.
Βιολέτα: ομαδική έκθεση στο KINONÓ
09.11.2015 13:38
Το KINONÓ εγκαινιάζει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση με τίτλο Βιολέτα, ένα αφιέρωμα, ανοιχτό διάλογο, για τη βία κατά των γυναικών.