Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Betelgez, από την ομάδα Κι ομΩς κινείται στο Θέατρο Αλκμήνη

Betelgez, από την ομάδα Κι ομΩς κινείται στο Θέατρο Αλκμήνη

Ύστερα από τις sold out παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το "Betelgez" της ομάδας Ελλήνων ακροβατών "κι όμΩς κινείται" επιστρέφει μόνο για 4 παραστάσεις στο Θέατρο Αλκμήνη.


Αντιπαραβολή της έκρηξης ενός αστεριού με την κοινωνική έκρηξη. Ένα μιξάζ στιγμιοτύπων από πολιτικούς λόγους- ανακοινώσεις εκρήξεων. Αναμονές μεγάλων αλλαγών. Λόγοι που υποσχέθηκαν  τη γέννηση νέων καταστάσεων, που σε τίποτα δε θα έμοιαζαν με τις παλιές. Λόγοι που ενέπνευσαν επαναστατικό αναβρασμό, που θα γκρέμιζε εκ θεμελίων την παλιά τάξη. Λέξεις που δόνησαν την ανθρωπότητα και την κούρδισαν σε υψηλή συχνότητα, σκόρπισαν πίστη, ελπίδα, βεβαιότητα τόσο όσο  οργή, μίσος και απελπισία. Σε αντιδιαστολή με  τον αιώνιο συμπαντικό χρόνο και το απόλυτο γεγονός μιας αστρικής έκρηξης. Μιας  σαρωτικής καταστροφής, σε αδιανόητητη για εμάς κλίμακα, και παράλληλα της πιο ελπιδοφόρας αναγέννησης,  ενός  τέλους που γεννά μοναδικά τα στοιχεία αυτά, που θα δόσουν ακόμα μία ευκαιρίαύπαρξης στο φαινόμενο της ζωής , έτσι τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε.


Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Ένας δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ηµέρες.


Μια έκρηξη, που μπορεί να έχει ήδη συμβεί και να μην το έχουμε ακόμα καταλάβει, να συμβαίνει τώρα και να το μάθουμε πολύ μετά ή να συμβεί μετά από εκατομύρια χρόνια (πολύ κοντά στο δικό μας ποτέ).


Βρισκόμαστε σ’ένα αμήχανο παρόν αύξουσας συμπίεσης, όπου η έκρηξη μπορεί να μην έρθει, αλλά η μέθοδος του κατασκευασμένου μέλλοντος, έχει κλονιστεί ανεπιστρεπτί.  Εκτός από απελπισία, η αδυναμία πρόβλεψης σ’ένα χαοτικό σύστημα, δίνει χώρο σε μια κρίσιμη ερώτηση. Ποια είναι η προσδοκία της ανθρώπινης ζωής;


Πεθαίνουμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας ζωής,τα κύτταρα ανανεώνονται, το σώμα  ξαναγίνεται ολόκληρο και το παρόν της εμπειρίας γεννάει καινούριους εαυτούς, που θα  υπερασπίζονται άθελά τους, την ιδέα του σταθερού “εγώ”.


Και είμαστε αθάνατοι.Από ένα υλικό πού φτιάχτηκε στην αρχή του χρονού, διαπερνάει την έννοια της μορφής και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν υπάρχει τέλος.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία , χορογραφία: κι όμΩς κινείται
Μουσική Σύνθεση: Αντωνίου Κλέων
Σκηνικός Χώρος: κι ομΩς κινείται
Κατασκευές, τεχνική υποστήριξη: Λαζούλος Δημήτρης
Φως / βίντεο: Αθανασοπούλου Μαρία
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή.
Κατασκευές, τεχνική υποστήριξη: Λαζούλος Δημήτρης
Αφίσα / φωτογραφία: Μπανασίου Γιάννα

Ερμηνεία – δημιουργία:  Μαλκότσης Ερμής, Μακατσώρης Χριστόφορος, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα

Διάρκεια 75 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ερωτόκριτος από την ομάδα Κι όμως κινείται ξανά στο Θέατρο Τέχνης
03.10.2016 12:47
Ο Ερωτόκριτος επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, από την ομάδα ακροβατών «Κι όμως κινείται» και τους Χαϊνηδες μόνο για 3 παραστάσεις: 7, 8 & 9 Οκτωβρίου.
Noir, από τους Κι όμΩς Κινείται στο Θέατρο Τέχνης
21.04.2016 12:38
Η ομάδα χορού Κι όμΩς Κινείται παρουσιάζει στο Θέατρο Τέχνης τη νέα της παράσταση με τίτλο Noir, από τις 9 Μαΐου 2016.
La μπάντα de la nada από την ομάδα Κι όμΩς κινείται, για μία τελευταία παράσταση στο Θέατρο Αλκμήνη
07.01.2016 12:40
Η ομάδα «Κι όμως κινείται» παρουσιάζει στο Θέατρο Αλκμήνη για μία τελευταία παράσταση, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 23:00, τη νέα της δουλειά -μια παράσταση χορού και ακροβασίας, μία λάιβ μιούζικ περφόρμανς- με τίτλο La μπάντα de la nada.
 La μπάντα de la nada από την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Αλκμήνη
02.12.2015 12:33
Η ομάδα «Κι όμως κινείται» παρουσιάζει στο Θέατρο Αλκμήνη τη νέα της παράσταση La μπάντα de la nada, από τις 11 Δεκεμβρίου 2015 και μόνο για 7 παραστάσεις στις 22.45 το βράδυ.
 La μπάντα de la nada από τους Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Αλκμήνη
10.11.2015 14:58
Η ομάδα Κι όμΩς κινείται παρουσιάζει στο Θέατρο Αλκμήνη μια παράσταση χορού και–ακροβασίας, μία λάιβ μιούζικ περφόρμανς, με τίτλο La μπάντα de la nada.