Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Γνωριμία με τον Κόσμο της Μουσικής

Γνωριμία με τον Κόσμο της Μουσικής
Το Μέγαρο Μουσικής στην προσπάθεια του να εντάξει περισσότερους ακροατές- θεατές  στο κοινό του διοργανώνει δύο συναυλίες γνωριμίας με τον κόσμο της Μουσικής με την βοήθεια της Δανάης Καρά και της Καμεράτας ..

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου η καταξιωμένη ελληνίδα πιανίστα Δανάη Καρά με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ααρχους που διευθύνει ο Τζιανκάρλο Αντρέτα θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για πιάνο , αρ.1 του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Οι ερμηνείες της συναρπάζουν με τη διαύγεια, την ορμητικότητα και την αμεσότητα τους.

Την Εισαγωγή Ήλιος που ο Καρλ Νήλσεν εμπνεύστηκε από τον αττικό ήλιο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Αθήνα και τη Συμφωνία αρ 6, Ποιμενική του Λούτβιχ βαν Μπετόβεν θα ερμηνεύσει η διεθνώς αναγνωρισμένη Συμφωνική Ορχήστρα του Ααρχους που στη διάρκεια της 73χρονης δημιουργικής της διαδρομής μετρά πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις στη Δανία και στο εξωτερικό.

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008 η βραδιά είναι αφιερωμένη στον Μότσαρτ με μια  μοναδική συναυλία της Καμεράτα , Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Υπό τη διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της βρετανού Κρίστοφερ Ουώρρεν-Γκρην και με σολίστ τους Απόστολο Παληό στο πιάνο και Μαριλένα Δωρή  στο φλάουτο, η Ορχήστρα θα ταξιδεύσει το κοινό της στο θαυμαστό κόσμο του μεγάλου συνθέτη, ερμηνεύοντας μερικά από τις αριστουργηματικά του έργα.

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ξεκινά η προπώληση για τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 10:13
Αρχίζει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η προπώληση των εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου με έργα Φρανκ, Ραχμάνινοφ και Ρίμσκι-Κόρσακοφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Τουγκάν Σοχίεφ.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.01.2016 10:37
Όσοι δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους, τον προηγούμενο Οκτώβριο, για τις δύο εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα στο Μέγαρο, έχουν τώρα άλλη μία ευκαιρία να απολαύσουν το διάσημο σύνολο σε δύο ακόμη συναυλίες του με δύο διαφορετικά προγράμματα, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ.
Το Μεγάρο Μουσικής μόνιμη στέγη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
16.12.2015 10:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχουν τη χαρά να σας ανακοινώσουν ότι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.