Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Συζήτηση με αφορμή την παράσταση Exit στο Bios

Συζήτηση με αφορμή την παράσταση Exit στο Bios

Το Bios μας προσκαλεί σε μία ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης Exit, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, αμέσως μετά την παράσταση .


Εισηγητές θα είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Φιλίππογλου, οι ηθοποιοί Ελένη Καψαμπέλη και Μαρκέλλα Φανού, ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης (Μένγκελε, Μελένια λεμόνια κ.λ.π) και ο σωματικός ψυχοθεραπευτής Κώστας Παναγιωτόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Γαβριέλλα Τριανταφύλλη από τη δημιουργική ομάδα του BIOS.


Θέματα της συζήτησης θα είναι:

H ανάλυση του έργου και ποιοι μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν κατά την δημιουργική διαδικασία.

Η ποιότητα της σχέσης μητέρας -παιδιού και πως συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού.

Η «σωματικότητα» που χαρακτηρίζει αυτή τη σχέση.

Η ματαίωση ή υποτίμηση των αναγκών του βρέφους και πως συμβάλλει σε αυτό που ονομάζουμε Χαρακτήρα ή Ψευδή Εαυτό, τη «μάσκα» δηλαδή με την οποία ερχόμαστε σε επαφή και επικοινωνούμε με τον κόσμο.

Η κατανόηση του μηχανισμού μέσα από τον οποίο η σχέση με τη μητέρα είναι  δυνατόν να οδηγήσει σε αυτο-εγκλωβισμό και άρνηση της έκφρασης του πραγματικού εαυτού του ατόμου.


Η συζήτηση θα είναι διαδραστική και θα ακουστούν και οι ερωτήσεις και οι απόψεις του κοινού.


Λίγα λόγια για την παράσταση

Δυο γυναίκες σήμερα κάπου στη Δύση. Ψάχνουν την ταυτότητά τους, την ύπαρξή τους, τον εαυτό τους, τη σεξουαλικότητά τους, τη βιολογία τους, τον κοινωνικό ρόλο τους. Ψάχνουν το παιδί τους και ψάχνουν τον άντρα τους. Ψάχνουν τη μητέρα τους. Μπορούν να επιζήσουν αν βγάλουν τα ρούχα της βιολογικής αποστολής, της κοινωνικής ορθότητας, της φύσης τους; Μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι αληθινά γυμνοί δίχως τα προστατευτικά ρούχα τους;

Θανάσης Τριαρίδης

Σχετικές ειδήσεις
Το Θωρηκτό, στο Bios
03.02.2017 17:21
Το Bios φιλοξενεί από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την παράσταση Το Θωρηκτό, η οποία βασίζεται σε ένα απόσπασμα από τη Μεθυσμένη πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή, σε σκηνοθεσία της Ασπασίας - Μαρίας Αλεξίου και του Βασίλη Βηλαρά.
Και θα σφάξουμε το κουνέλι. Η ζωή είναι ωραία..., η παράσταση επιστρέφει στο Bios
21.12.2016 14:42
Έπειτα από την πρώτη παρουσίασή της στην κεντρική σκηνή του Bios πριν από ένα χρόνο ακριβώς, την οποία ακολούθησε μια επιτυχημένη διαδρομή στα Αισχύλεια 2016 της Ελευσίνας και στα Δημήτρια 2016 της Θεσσαλονίκης, η παράσταση της Αγγελικής Παπαθεμελή και της Σοφίας Κορώνη με τον ιδιαίτερο τίτλο “Και θα σφάξουμε το κουνέλι. Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι καλή. Θα σφάξουμε το κουνέλι.” επανέρχεται στο Bios.Main για να συναντηθεί με το αθηναϊκό κοινό για 5 μόνο Δευτερότριτα, από τις 16 Ιανουαρίου 2017.
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.
Ευτυχισμένες μέρες, του Σ. Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου στο Bios
24.08.2016 15:58
Η Σύλβια Λιούλιου σκηνοθετεί το έργο του Σ. Μπέκετ, Ευτυχισμένες μέρες, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Bios στις 18 Νοεμβρίου 2016, ενώ θα προηγηθεί ένα εργαστήριο για τη διαδικασία ανεβάσματος της παράστασης, το οποίο θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
EXIT- Παρακαλώ, περιμένετε… της Πηνελόπης Χριστοπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
07.04.2016 14:18
Ο μονόλογος «EXIT–Παρακαλώ, περιμένετε» της Πηνελόπης Χριστοπούλου, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Ανοιχτής Σκηνής 2016, το τριήμερο 15, 16 & 17 Απριλίου 2016.