Το Bios μας προσκαλεί σε μία ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης Exit, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, αμέσως μετά την παράσταση.

Εισηγητές θα είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Φιλίππογλου, οι ηθοποιοί Ελένη Καψαμπέλη και Μαρκέλλα Φανού, ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης (Μένγκελε, Μελένια λεμόνια κ.λ.π) και ο σωματικός ψυχοθεραπευτής Κώστας Παναγιωτόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Γαβριέλλα Τριανταφύλλη από τη δημιουργική ομάδα του BIOS.

Θέματα της συζήτησης θα είναι:

H ανάλυση του έργου και ποιοι μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν κατά την δημιουργική διαδικασία.

Η ποιότητα της σχέσης μητέρας -παιδιού και πως συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού.

Η «σωματικότητα» που χαρακτηρίζει αυτή τη σχέση.

Η ματαίωση ή υποτίμηση των αναγκών του βρέφους και πως συμβάλλει σε αυτό που ονομάζουμε Χαρακτήρα ή Ψευδή Εαυτό, τη «μάσκα» δηλαδή με την οποία ερχόμαστε σε επαφή και επικοινωνούμε με τον κόσμο.

Η κατανόηση του μηχανισμού μέσα από τον οποίο η σχέση με τη μητέρα είναι  δυνατόν να οδηγήσει σε αυτο-εγκλωβισμό και άρνηση της έκφρασης του πραγματικού εαυτού του ατόμου.

Η συζήτηση θα είναι διαδραστική και θα ακουστούν και οι ερωτήσεις και οι απόψεις του κοινού.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Δυο γυναίκες σήμερα κάπου στη Δύση. Ψάχνουν την ταυτότητά τους, την ύπαρξή τους, τον εαυτό τους, τη σεξουαλικότητά τους, τη βιολογία τους, τον κοινωνικό ρόλο τους. Ψάχνουν το παιδί τους και ψάχνουν τον άντρα τους. Ψάχνουν τη μητέρα τους. Μπορούν να επιζήσουν αν βγάλουν τα ρούχα της βιολογικής αποστολής, της κοινωνικής ορθότητας, της φύσης τους; Μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι αληθινά γυμνοί δίχως τα προστατευτικά ρούχα τους;

Θανάσης Τριαρίδης