Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Συζήτηση με αφορμή την παράσταση Exit στο Bios

Συζήτηση με αφορμή την παράσταση Exit στο Bios

Το Bios μας προσκαλεί σε μία ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης Exit, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, αμέσως μετά την παράσταση .


Εισηγητές θα είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Φιλίππογλου, οι ηθοποιοί Ελένη Καψαμπέλη και Μαρκέλλα Φανού, ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης (Μένγκελε, Μελένια λεμόνια κ.λ.π) και ο σωματικός ψυχοθεραπευτής Κώστας Παναγιωτόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Γαβριέλλα Τριανταφύλλη από τη δημιουργική ομάδα του BIOS.


Θέματα της συζήτησης θα είναι:

H ανάλυση του έργου και ποιοι μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν κατά την δημιουργική διαδικασία.

Η ποιότητα της σχέσης μητέρας -παιδιού και πως συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού.

Η «σωματικότητα» που χαρακτηρίζει αυτή τη σχέση.

Η ματαίωση ή υποτίμηση των αναγκών του βρέφους και πως συμβάλλει σε αυτό που ονομάζουμε Χαρακτήρα ή Ψευδή Εαυτό, τη «μάσκα» δηλαδή με την οποία ερχόμαστε σε επαφή και επικοινωνούμε με τον κόσμο.

Η κατανόηση του μηχανισμού μέσα από τον οποίο η σχέση με τη μητέρα είναι  δυνατόν να οδηγήσει σε αυτο-εγκλωβισμό και άρνηση της έκφρασης του πραγματικού εαυτού του ατόμου.


Η συζήτηση θα είναι διαδραστική και θα ακουστούν και οι ερωτήσεις και οι απόψεις του κοινού.


Λίγα λόγια για την παράσταση

Δυο γυναίκες σήμερα κάπου στη Δύση. Ψάχνουν την ταυτότητά τους, την ύπαρξή τους, τον εαυτό τους, τη σεξουαλικότητά τους, τη βιολογία τους, τον κοινωνικό ρόλο τους. Ψάχνουν το παιδί τους και ψάχνουν τον άντρα τους. Ψάχνουν τη μητέρα τους. Μπορούν να επιζήσουν αν βγάλουν τα ρούχα της βιολογικής αποστολής, της κοινωνικής ορθότητας, της φύσης τους; Μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι αληθινά γυμνοί δίχως τα προστατευτικά ρούχα τους;

Θανάσης Τριαρίδης

Σχετικές ειδήσεις
Ευτυχισμένες μέρες, του Σ. Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου στο Bios
24.08.2016 15:58
Η Σύλβια Λιούλιου σκηνοθετεί το έργο του Σ. Μπέκετ, Ευτυχισμένες μέρες, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Bios στις 18 Νοεμβρίου 2016, ενώ θα προηγηθεί ένα εργαστήριο για τη διαδικασία ανεβάσματος της παράστασης, το οποίο θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
EXIT- Παρακαλώ, περιμένετε… της Πηνελόπης Χριστοπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
07.04.2016 14:18
Ο μονόλογος «EXIT–Παρακαλώ, περιμένετε» της Πηνελόπης Χριστοπούλου, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Ανοιχτής Σκηνής 2016, το τριήμερο 15, 16 & 17 Απριλίου 2016.
Ανοιχτή συζήτηση και μία τελευταία «Ισορροπία του Nash» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
01.02.2016 14:04
Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της Πειραματικής Σκηνής, Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης, κάλεσαν όλο τον κόσμο σε μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα την "Ελευθερία της τέχνης στην σύγχρονη Ελλάδα", ενώ αποφάσισαν με την σύμφωνη γνώμη του Στάθη Λιβαθινού να πραγματοποιηθεί η τελευταία, προγραμματισμένη παράσταση για την «Ισορροπία του Νash» της Πηγής Δημητρακοπούλου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στην Πειραματική Σκηνή –Ι, με δωρεάν κάρτες εισόδου.
O Félix Estaire στην Ελλάδα με αφορμή την παράσταση ΜπΑΤσος
08.01.2016 11:11
Ο Ισπανός συγγραφέας του έργου «ΜπΑΤσος», που παρουσιάζεται για 1η φορά στην Ελλάδα στον Πολυχώρο Vault σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου -έρχεται στην Ελλάδα για μια συζήτηση με το κοινό την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016.
Φθινοπωρινή Σονάτα, του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν: Συζήτηση με το κοινό μετά την παράσταση
15.12.2015 15:31
Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, μετά την παράσταση «Φθινοπωρινή Σονάτα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, θ' ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.