Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας», ορχήστρα in residence στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, υποδέχεται την άνοιξη δίνοντας τη δεύτερη από μια σειρά τριών συναυλιών υπό τον γενικό τίτλο “Concerti a Colori“, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στις 12.00.

Εστιάζοντας στο τέλος του 19ου και τις αρχές του 20oύ αιώνα ανακαλύπτει μια γενιά Ιταλών συνθετών που συνδέονται με τη μεγάλη απήχηση και την εξάπλωση του μαντολίνου εντός και εκτός συνόρων. Ρομαντικές σερενάτες, Ιμπρεσιονιστικές πινελιές ενός ηλιοβασιλέματος αλλά και μουσικές στιγμές από την Ιβηρική χερσόνησο με ένα ανδαλουσιανό τραγούδι και μια σύγχρονη ισπανική σουίτα είναι τα έργα των Α. Amadei, R. Calace, E. Mandelli, S. Salvetti, E.Giudici και C. Mandonico, που θα ακουστούν στη συναυλία με τίτλο «Colore Romantico».

Με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα θα συμπράξουν οι σολίστ Γιώτα Καραμούτσιου (φλάουτο) και Μαρία Σιφναίου (όμποε).

Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Γιαννόπουλος

Αθηναϊκή Μαντολινάτα

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Ν. Λάβδας” εμφανίζεται τακτικά ως ορχήστρα in residence στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου ”Παρνασσός” και έχει ως στόχο τόσο τη διάδοση της πλούσιας κληρονομιάς των πρωτότυπων έργων για ορχήστρα νυκτών εγχόρδων, όσο και την ενθάρρυνση και προβολή της σύγχρονης δημιουργίας. Διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ugo Orlandi σεμινάρια μαντολίνου με σκοπό την εξοικείωση των μελών της με το ευρύτερο ρεπερτόριο του οργάνου δίνοντας έτσι ένα κίνητρο για μια συστηματική και ολοκληρωμένη σπουδή. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ σε πρόσφατη συνεργασία με την Orchestra di mandolini e chitarre “Citta di Brescia”, υπό τη διεύθυνση του Claudio Mandonico, οι δυο Ορχήστρες ηχογράφησαν μαζί το πρώτο cd με τίτλο “Ελληνική Ραψωδία”, που σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει, ως ένα αφιέρωμα-φόρος τιμής στην ιστορική “Αθηναϊκή Μανδολινάτα” και το μαέστρο της Ν. Λάβδα, περιλαμβάνοντας επιλεγμένα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών εμπνευσμένα από ελληνικά θέματα.