Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Wolfgang, στη σκοτεινή πλευρά του έρωτα

Wolfgang, στη σκοτεινή πλευρά του έρωτα
Το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη, Wolfgang, το οποίο στηρίζεται στην αληθινή ιστορία της Νατάσα Κάμπους, που συγκλόνισε την Ευρώπη.

Ο Γιάννης Μαυριτσάκης, ένας από τους πλέον ταλαντούχους συγγραφείς της νέας γενιάς, και με το έργο Wolfgang καταφέρνει και προσεγγίζει την ιστορία της Νατάσα Κάμπους, της αυστριακής κοπέλας που έμεινε φυλακισμένη στο υπόγειο του απαγωγέα της για 8 χρόνια.

Στη δική του εκδοχή, ο Wolfgang (Βόλφγκανγκ) κρατά φυλακισμένο χρόνια ένα μικρό κορίτσι, σ’ ένα δωμάτιο λίγων τετραγωνικών μέτρων κάτω από τη γη. Αναζητώντας τον ιδανικό έρωτα, δημιουργεί τον δικό του μικρόκοσμο, επιχειρώντας να χτίσει μια σχέση απόλυτης αφοσίωσης που καταλήγει  να γίνει μια σχέση παθολογικής εξάρτησης. Η προσπάθειά του να έχει τον απόλυτο έλεγχο παίρνει αναπόφευκτα το δρόμο της βίας…

Το έργο αναδεικνύει τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα και την μοναξιά στην οποία οδηγούνται τα πρόσωπα κινούμενα από τα ανεξέλεγκτα ένστικτά τους.

Και από σκηνοθετικής άποψης η Κατερίνα Ευαγγελάτου , με μια τολμηρή πρόταση, θίγει ερωτήματα που αφορούν όλους μας. Πόσο μεταμορφώνει όλους μας ο έρωτας; Πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για την ιδανική σχέση;.

Παίζουν οι Βασίλης Ανδρέου (Wolfgang), Λουκία Μιχαλοπούλου (Fabienne), Μάνος Βακούσης, Μαρία Ζορμπά, Σωτήρης Τσακομίδης, Νικόλας Αγγελής, Σεραφίτα Γρηγοριάδου.

Σχετικές ειδήσεις
Του έρωτα... με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο Gazarte
31.01.2017 13:25
Η Ρίτα Αντωνοπούλου μεταμορφώνεται σε Μήδεια του έρωτα... για να διηγηθεί μέσα από τραγούδια την ιστορία κάθε ανθρώπου που ερωτεύεται οριστικά και αμετάκλητα.
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.
Milo Rau - «The Dark Ages»: Η σκοτεινή ιστορία της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Αθηνών
15.07.2016 17:10
Ο Ελβετός Μίλο Ράου, πρωτοπόρος συγγραφέας, σκηνοθέτης (θεάτρου και κινηματογράφου), δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, πανεπιστημιακός και ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικού Εγκλήματος (2007), επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το «Hate Radio» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μάιος 2015), για να παρουσιάσει το «The Dark Ages», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Η επίτευξη του Φοίνικα του Γιάννη Μαυριτσάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
17.05.2016 13:54
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί για δύο παραστάσεις στις 23 και 24 Μαΐου 2016 το έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη, Η επίτευξη του Φοίνικα, σε σκηνοθεσία της Clemence Weill.