Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Crossover vol. I στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Crossover vol. I στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του στην «άλλη» μουσική και εγκαινιάζει έναν νέο θεματικό κύκλο συναυλιών με σκοπό να στεγάσει και να εμπνεύσει πολυφωνικές και δημιουργικές συνηχήσεις των πολλαπλών μουσικών ιδιωμάτων που μας περιβάλλουν.

 

Με στόχο να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μουσική πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης, το Crossover καλεί τους δημιουργούς της πόλης -και όχι μόνο- να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να πειραματιστούν, να προτείνουν και να συνομιλήσουν.

 

«Το Crossover είναι ένας τρόπος να συνδέσεις κόσμους που μέχρι πρότινος φάνταζαν παράταιροι, είναι όλοι αυτοί οι διαφορετικοί τρόποι να μιλήσεις για τη μουσική που είναι μία και είναι για όλους».

 

Στην πρώτη έκδοση του Crossover ένας ιδιαίτερος χώρος, το μπαρ του Μ2 στον πρώτο όροφο ενός εντυπωσιακού φουαγιέ , υποδέχεται και μας συστήνει εκ νέου τρία γνωστά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης που επαναενορχηστρώνουν τις μουσικές τους στη συχνότητα των προκλήσεων που θέτει η πραγματοποίηση ενός live σε έναν χώρο αναπάντεχο.

 

Στις 14 Μαρτίου οι Lifelike Portrait συνδυάζουν τον ηλεκτρικό ήχο της cinematic pop με visual στοιχεία. Στις 15 ΜαΐουPlastic Flowers, έχοντας ως βάση dreampop και electronic επιρροές , δεν φοβούνται να πειραματιστούν με άλλους ήχους. Τέλος, στις 29 Μαΐου οι 2L8 (Too Late) μάς καλούν να ακούσουμε τη στοχαστική και συνάμα προκλητική μουσική τους που συνδυάζει τη δραματουργία και την κουλτούρα της Ανατολής με τη δυτική τραγουδοποιία.

 

Επιμέλεια Crossover: Μαρίνα- Αιμιλία Κοντού

Σχετικές ειδήσεις
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
14.12.2016 17:23
Δύο μοναδικές performers, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τίτλο “Wake up” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στον Κύκλο “Voices”, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Η Αΐντα του Βέρντι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 11:43
Η όπερα «Aida» του Τζιουζέπε Βέρντι θα παρουσιαστεί στις 15, 17 και 18 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής- Κτήριο Μ1), στις 20.00.
Οι μελωδίες του Βαμβακάρη σε τζαζ εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
21.03.2016 14:21
Από τις πενιές του μπουζουκιού στους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και από τα ακόρντα του μπαγλαμά στους αυτοσχεδιασμούς του πιάνου θα μεταφέρει το κοινό της Θεσσαλονίκης το κουαρτέτο Markos Electric στη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Ανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
08.03.2016 15:13
Την πολυαναμενόμενη μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γιώργο Ανδρέου θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο σημαντικοί συνθέτες θα βρεθούν μαζί επί σκηνής τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
02.03.2016 15:26
H συνάντηση που έγινε talk of the town το φετινό χειμώνα, που ενθουσίασε κοινό και δημοσιογράφους, όχι μόνο σαν μουσική παράσταση αλλά και σαν καινούργια καλλιτεχνική πρόταση, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.