Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Με οικολογικό προφίλ...

Με οικολογικό προφίλ...
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την συμμετοχή στον πέμπτο Διεθνή Ψηφιακό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με θέμα Η Ισχύς της Ενέργεια, ο οποίος διοργανώνεται από την Enel και απευθύνεται σε νέους ταλαντούχους κινηματογραφιστές ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Ο διάσημος σκηνοθέτης Paolo Sorrentino θα είναι επικεφαλής της διεξαγωγής του πέμπτου Ψηφιακού Διαγωνισμού της Enel που έχει ήδη αναδείξει εκατοντάδες νέα δημιουργικά ταλέντα από την Ιταλία και το εξωτερικό και μαζί με μια ομάδα ειδικών από τον κόσμο του πολιτισμού και του κινηματογράφου θα αναδείξουν την καλύτερη ταινία μικρού μήκους για το περιβάλλον .

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εξέλιξη για το φετινό διαγωνισμό αποτελεί η εισαγωγή νέων ειδικών βραβείων: το ειδικό βραβείο για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους με κινούμενα σχέδια και/ή ειδικά εφέ σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Νέας Ζηλανδίας στην Ιταλία καθώς και η ειδική διάκριση για το καλύτερο γυναικείο δημιουργικό ταλέντο, που θα απονεμηθεί στην καλύτερη συμμετοχή από γυναίκα ή ομάδα γυναικών, σε συνεργασία με το περιοδικό Donna Moderna.

Με την υποστήριξη της AzzeroCO2, ο Ψηφιακός Διαγωνισμός της Enel είναι ο πρώτος ελεύθερος από εκπομπές CO2 διαγωνισμός για κινηματογραφιστές στην ΙταλίαΤα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από την Enel σε συνεργασία με την Associazione Amici del Future Film Festival, έχει προσφέρει σημαντική τροφή για προβληματισμό πάνω στο θέμα της αειφόρου χρήσης της ενέργειας

Η Enel μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινής ωφελείας παγκοσμίως: παράγει, διανέμει και εμπορεύεται ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σε πάνω από 52 εκατομμύρια πελάτες, σε 22 χώρες.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αθήνα ελεύθερη - Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη: αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη
18.10.2016 11:27
Σε συνέχεια του πολύ πετυχημένου περσινού κινηματογραφικού αφιερώματος Εικόνες της Κατοχής και της Απελευθέρωσης που διοργανώθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2015, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Η Αθήνα Ελεύθερη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις προβολές και τις σχετικές συζητήσεις, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει εκ νέου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου το κινηματογραφικό αφιέρωμα Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη.
Πόλεμος και Ειρήνη, του Σεργκέι Μπονταρτσούκ στην Αλκυονίδα
09.09.2016 11:18
Η New Star παρουσιάζει τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αλκυονίδα το αριστούργημα του Λέων Τολστόι «Πόλεμος και Ειρήνη» στην καλύτερη μεταφορά του από τον Σεργκέι Μπονταρτσούκ.
Η συμπαραγωγή της ΕΡΤ «Limbo» υποψήφια για ευρωπαϊκό βραβείο
25.08.2016 11:37
Η μικρού μήκους ταινία «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη -στην οποία συμπαραγωγός είναι η ΕΡΤ- εξασφάλισε υποψηφιότητα για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία μικρού μήκους στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία 2016 (European Film Awards).
Τα μυστικά του Αθέατου Κόσμου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
07.04.2016 13:38
Τα μυστικά του Αθέατου Κόσμου, η νέα ταινία θόλου, έρχεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016.

Batman v Superman σε παγκόσμια πρώτη προβολή στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” στο Αίγιο
22.03.2016 17:06
Με την πολυαναμενόμενη σούπερ περιπέτεια “Batman v Superman – Η αυγή της δικαιοσύνης” και μάλιστα σε παγκόσμια πρώτη προβολή, συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” στο Αίγιο, πάντα με τέλεια εικόνα και ψηφιακό ήχο.