Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Μουσικές βραδιές Εγχόρδων

Μουσικές βραδιές Εγχόρδων
Η αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής θα πλημμυρίσει από ευχάριστους ήχους εγχόρδων με την βοήθεια μετρ του είδους.

Πιστό στην αγάπη για τα έγχορδα το Μέγαρο διοργανώνει για τους φίλους του τρεις ξεχωριστές συναυλίες…
 
Για την Τετάρτη 12 και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου έχουμε ένα από τα κορυφαία ντουέτα κιθάρας στον κόσμο. Η Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος, γνωστοί διεθνώς ως ‘Evangelos & Liza’, με αφορμή τα πενήντα χρόνια δημιουργικής τους προσφοράς, προσφέρουν στο κοινό σε δύο σημαντικές συναυλίες με πολύτιμες συνεργασίες .

Στην πρώτη αξιόλογα ντουέτα όπως, Κυριακή Κόντη & Θανάσης Παύλου, Αλεξάνδρα Χριστοδήμου & Γιάννης Πετρίδης αλλά και οι ίδιοι οι Λίζα Ζώη & Ευάγγελος Ασημακόπουλος θα ερμηνεύσουν έργα για δύο κιθάρες των Τεντέσκο, Ντουάρτε, Μορέλ, Χαντ, Δραγατάκη, Αντωνίου , Κούκου και Τενίδη, που γράφτηκαν ειδικά για το τιμώμενο ντουο(12/11).

Της συναυλίας θα προηγηθεί διάλεξη του γνωστού κιθαρίστα Νότη Μαυρουδή ο οποίος θα μιλήσει για το έργο και την προσφορά στη μουσική του κιθαριστικού ντούο Λίζας Ζώη-Ευάγγελου Ασημακόπουλου.

Στη δεύτερη συναυλία που φέρει τον τίτλο Διάλογοι για δύο κιθάρες και ορχήστρα θα ερμηνευτούν κοντσέρτα για δύο κιθάρες των Βιβάλντι, Χάυντν και Χόρχε Μορέλ(14/11). Το ντουέτο πλαισιώνει η Καμεράτα , Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ενώ διευθύνει ο αρχιμουσικός Τάσος Συμεωνίδης. Μόνιμος, αποκλειστικός χορηγός της Καμεράτα, είναι ο όμιλος Eurobank EFG.
 
Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου έρχεται το Κουαρτέτο εγχόρδων Amar, που έχει δείξει ιδιαίτερη αφοσίωση και πάθος για τη μουσική του Πωλ Χίντεμιτ θα συνεργαστεί με τον πιανίστα Ευάγγελο Σαραφιανό ερμηνεύοντας τα Κουιντέτα με πιάνο του Γιοχάνες Μπραμς και του Σεζάρ Φρανκ..

Και το Σάββατο 29 Νοεμβρίου... Αν υπάρχει ο ήχος της Λειψίας, τότε είναι αυτός  έχουν γράψει οι  Times της Νέας Υόρκης για το  Κουαρτέτο Εγχόρδων της Λειψίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει σχεδόν 300 έργα και φτάνει τις 70 ηχογραφήσεις.

Το Κουαρτέτο εγχόρδων, έργο 13 του Φέλιξ Μπαρτόλντυ Μέντελσον, το κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 2 του Κριστόμπαλ Χάλφτερ, και το Κουαρτέτο εγχόρδων, έργο 135 του Λούτβιχ βαν Μπετόβεν , συνθέτουν το πρόγραμμα της συναυλίας που είναι σίγουρο ότι θα συναρπάσει του φίλους του σπουδαίου αυτού συνόλου.

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima live στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
23.05.2016 13:20
Με το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima και τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, θα κλείσει η σειρά συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο εγχόρδων xPause & πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
06.04.2016 13:25
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο xPause, που θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν και Μπραμς.
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο Εγχόρδων και πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
09.03.2016 13:04
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται στις 13 Μαρτίου 2016 με πέντε εξαίρετους Έλληνες μουσικούς, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, με άξονα συνεργασίας την αγάπη τους για τη μουσική δωματίου.