Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Η δισυπόστατη Baby Dee στην Ελλάδα!

Η δισυπόστατη Baby Dee στην Ελλάδα!
Το Μουσικό Σπίτι Δίαυλος φιλοξενεί την Bady Dee που επιστρέφει στην Αθήνα για δύο ιδιαίτερες παραστάσεις…

Η Bady Dee σε ξαφνιάζει ως παρουσία άλλοτε άντρας, άλλοτε γυναίκα, µία µορφή τόσο αψυχολόγητη όσο και ακαθόριστη. Η Baby Dee προκαλεί µε την όψη της αλλά ως µουσικοσυνθέτρια όμως δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Κουβαλά στις πλάτες της µία ιδιαίτερη καριέρα, αρχικά ως αρκούδα στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, έπειτα ως freak-performer στα Coney Island Side Show και Kamikaze Freak Circus, κατάληξε τα προηγούμενα 20 χρόνια να είναι σήµα κατατεθέν στους δρόμους του Manhattan ως γάτα πάνω στο περίφημο τρίκυκλο που έσερνε την άρπα, παίζοντας ακορντεόν.

Ιδρυτικό µέλος των Antony & the Johnsons, αρπίστρια των Current 93 και του Marc Almond, η Baby Dee συµßάλλει τα µέγιστα στην διαµόρφωση του ήχου των καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάζεται, είναι όµως η solo εµφάνιση που δίνει την ευκαιρία να αποτυπωθεί το απύθμενο ταλέντο και η µμοναδικότητα της. Θεωρείται ό,τι πιο λυρικό και παράλληλα αυθεντικά underground υπάρχει στην παγκόσμια μουσική σκηνή σήµερα.

Παίζοντας άρπα, πιάνο , ακορντεόν, πλάθει ένα τοπίο πότε πολύχρωµο και πότε µαύρο, εύθραυστο και ευάλωτο. Η µουσική της θυμίζει κάτι από cabaret του µεσοπολέµου.

To νέο της album (Safe Inside the Day) που κυκλοφόρησε από τη Drag City, με παραγωγούς τον Bonnie Prince Billy και τον Matt Sweeney, λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της στην Αθήνα θα τη συνοδεύσει ο Alex Nielson στα κρουστά.  Τις δύο συναυλίες θα ανοίξουν οι Night on Earth.

Σχετικές ειδήσεις
The Electric Swing Circus live στο Half Note
26.10.2016 16:20
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού Βρετανικού συγκροτήματος που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας απογειώσει!
Υπερήρωες: το νέο Digital Single της Μιρέλας Πάχου
24.10.2016 12:58
Δύο χρόνια, μετά την είσοδο της στην δισκογραφία, με τον δίσκο «Μιρέλα»και συνεργασίες με σημαντικούς έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και άλλοι, η Μιρέλα Πάχου μας ξαφνιάζει και πάλι με ένα νέο single με τίτλο «Yπερήρωες», ένα υπέροχο τραγούδι σε μουσική και στίχους δικούς της.
Μια Βεντάλια από Γυναίκες με τη Ζωή Τηγανούρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
22.01.2016 15:28
Η σολίστ του ακορντεόν, συνθέτης και performer Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την παράσταση "Βεντάλια από Γυναίκες" δύο Κυριακές του Φεβρουαρίου, 14 και 28.
Μια Βεντάλια από Γυναίκες: Η Ζωή Τηγανούρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
30.12.2015 12:49
Η σολίστ του ακορντεόν, συνθέτις και performer ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ και η "ΒΕΝΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ" μεταφέρεται στις 3 Ιανουαρίου 2016 στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
Η Yasmin Levy για μία μεγάλη συναυλία στην Ελλάδα
28.12.2015 16:59
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την μεγάλη συναυλία στην Ελλάδα της πολύ αγαπημένης στο ελληνικό κοινό Yasmin Levy που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.