Το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη στο πλαίσιο της έκθεσης Ο Φιλελληνισμός στην Τέχνη: Έργα και αντικείμενα από τη Συλλογή του Μιχάλη και της Δήμητρας Βαρκαράκη, φιλοξενεί την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, για να παρουσιάσει αφηγηματικές περιπλανήσεις εμπνευσμένες από την έκθεση, με θέμα Ιστορίες με χρώματα αρμονικά για ενήλικες.

Μια αφηγήτρια τριγυρίζει σε έναν χώρο τέχνης κι αφουγκράζεται τις ιστορίες που κρύβονται ανάμεσα στα εκθέματα: πορσελάνινες κοπέλες και καβαλάρηδες με γιαταγάνια την ταξιδεύουν σε εποχές που κάποιοι έσκυβαν με προσοχή πάνω από έναν λαό που έψαχνε τη λευτεριά του…Και κείνη αφηγείται τις ιστορίες τους.

Αντρειωμένα παλικάρια, γυναίκες που γίνηκαν πέτρες, Σουλτανικά κυνήγια κι έρωτες απαγορευμένοι, οι ιστορίες του Λόρδου Βύρωνα και τα τραγούδια του Fauriel. Mια βραδιά αφήγησης που μιλά για περασμένες εποχές.

Η Σάσα Βούλγαρη εμπλέκει πρωτότυπες ιστορίες, διασκευασμένα θέματα από ελληνικές παραδοσιακές μπαλάντες, ιστορικά στιγμιότυπα και τραγούδια σε μια απολαυστική αφηγηματική βραδιά  για ενήλικο κοινό.

Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

Διάρκεια: 60′ περίπου