Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Θ. Παπακωνσταντίνου - Δ. Σαββόπουλος

Θ. Παπακωνσταντίνου - Δ. Σαββόπουλος
Σύμφωνα με το Μείζον Ελληνικό Λεξικό σαμάνος είναι ο μάγος - ιερέας πολλών λαών της Ασίας, που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τον κόσμο των πνευμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρουμε αν οι Παπακωνσταντίνου και Σαββόπουλος επικοινωνούν με τα πνεύματα αλλά μεταξύ τους τα καταφέρνουν μια χαρά.

Και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ο δεύτερος ερμηνεύει τραγούδια άλλου δημιουργού ενώ πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα τραγούδια αυτά «δοκιμάστηκαν» σε μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων.

Με αφετηρία τις μουσικές του κόσμου και κατάληξη την «δική μας» μουσική , ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει ένα αξιόλογο άλμπουμ, που διακρίνεται για την αλήθεια του, την διάθεσή του να ανοίξει δρόμους, καταθέτοντας παράλληλα την άποψη ότι στην μουσική _ όπως και στη ζωή _ δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και όλα μπορούν να συμβούν.

Από την  δική του πλευρά ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν έκανε τίποτα περισσότερο από να υποδυθεί τον εαυτό του. Και αυτό σημαίνει ότι έδωσε στα κομμάτια την απαραίτητη ώθηση. Δε γνωρίζω αν το άλμπουμ θα μείνει κλασικό στην ιστορία του ελληνικής μουσικής, αλλά το σίγουρο είναι ότι συχνά πυκνά θα μνημονεύεται. Και ιδίως όταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα.

Θ. Παπακωνσταντίνου - Δ. Σαββόπουλος
Σαμανός, LYRA

Αξιολόγηση 4/5

Σχετικές ειδήσεις
Ο Διονύσης Σαββόπουλος για 4 βραδιές στον
10.11.2016 10:23
Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου Φορτηγό και ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτόν τον Δεκέμβρη, κάνει έναν σταθμό στο κέντρο της Αθήνας, στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης, την αίθουσα του “Παρνασσού”.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Θέατρο Τεχνόπολις
18.08.2016 13:58
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη ταξιδεύουν την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο Κρήτης για μια και μοναδική εμφάνιση για όλο το νησί.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
25.05.2016 16:29
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να μας ξεσηκώσουν μέσα από ένα θέατρο τραγουδιών που εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος και πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο "Κύτταρο Live" της Αθήνας.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στα Αστέρια στην Πάτρα
13.01.2016 10:21
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση Σήκω Ψυχή μου Δώσε Ρεύμα, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, στα Αστέρια στην Πάτρα.
Ματαίωση παραστάσεων: «Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα» - Διονύσης Σαββόπουλος και Ελένη Βιτάλη
08.12.2015 12:15
Το PassPort-Κεραμεικός, ο Δ.Σαββόπουλος και η Ε.Βιτάλη ανακοινώνουν ότι δεν θα προχωρήσουν τελικά στην πραγματοποίηση των παραστάσεων «Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα» που εντατικά ετοίμαζαν το τελευταίο διάστημα.