Ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου είναι η νέα παρέα του ελληνικού τραγουδιού που μας συστήθηκε, μαζί και με τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, με το τραγούδι «Τα μεροκάματα», το οποίο κέρδισε το βραβείο κοινού στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, αγαπήθηκε ιδιαίτερα και πρωταγωνίστησε στο ραδιόφωνο. Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, θα παρουσιάσουν στο Σταυρό του Νότου Club τη νέα τους ολοκληρωμένη δουλειά, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου από την Feelgood Records. Σε κάποια από τα κομμάτια του άλμπουμ συμμετέχουν «εκλεκτοί» καλεσμένοι: Δήμητρα Γαλάνη, Παντελής Θαλασσινός, Λαμπρινή Καρακώστα.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με επιλογές αγαπημένων και γνωστών τραγουδιών από την ελληνική μουσική σκηνή (Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Θάνου Μικρούτσικου κ.ά.), αλλά και με αναφορές σε καλλιτέχνες με τους οποίους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν (Μαμαγκάκης, Καλημέρη, Παπαδημητρίου, Σταυριανός, Θαλασσινός κ.ά.).

Ο Πάνος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Ζήκα, το Νίκο Μαμαγκάκη και τη Λιζέτα Καλημέρη, μεταξύ άλλων. Ο επίσης Θεσσαλονικιός συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου συνεργάστηκε με το Νίκο Μαμαγκάκη ως κιθαριστής, ενώ έχει παρουσιάσει και μια ολοκληρωμένη δουλειά το 2009. Στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους έχει τραγουδήσει ο Σωκράτης Μάλαμας και η Χάρις Αλεξίου.

Ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου γνωρίζονται από τα παιδικά τους χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη τους για τη μουσική αλλά και η δυνατή τους φιλία, οδήγησαν στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά «Ποτάμι ο καιρός» που κυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια. Η συνεργασία αυτή τους έδωσε τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ακόμα περισσότερο τις δημιουργικές ανησυχίες τους και να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητές τους. Η συνάντησή τους, με τον στιχουργό Δημήτρη Παπαχαραλάμπους ήταν καταλυτική για τη συνέχεια, μιας και ήταν ο σπινθήρας, όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν, που έβαλε μπρος τη δημιουργία 13 νέων τραγουδιών.

Επιμέλεια Προγράμματος: Δημήτρης Βραχνός

Φιλική Συμμετοχή:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ