Το προπτυχιακό πρόγραμμα στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) παρουσιάζει την Δρ. Αντριάννα Καλφοπούλου σε ανάγνωση αποσπασμάτων από το νέο της βιβλίο “RUIN, Essays in Exilic Living” (Red Hen Press, 2014).  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στις 19:00, στον 8ο όροφο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.

Το βιβλίο “RUIN, Essays in Exilic Living” αφηγείται τις στιγμές κρίσης μέσα από την κλιμακούμενη ένταση μιας Αθήνας που πλήττεται από την λιτότητα και ερευνά τις πιο προσωπικές στιγμές της μητρότητας και της απώλειας. Η έννοια της «εξορίας» κατασκευάζεται μέσα από το πρίσμα του μεταμοντέρνου χώρου, είτε πρόκειται για την υπό παρακολούθηση -μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου- πόλη της Νέας Υόρκης είτε για νέο οραματισμό της «Χώρας» στον Τίμαιο του Πλάτωνα. Η κριτικός Sara Budzik αναφέρει στο ιστολόγιο Foreword Reviews: «Αυτή η ερμηνεία της εξορίας επαναπροσδιορίζει την έννοια της «πατρίδας» και φωτίζει τις πτυχές με τις οποίες η ανθρωπότητα ορίζει την απώλεια και τον αποχωρισμό από ανθρώπους, από μέρη και από την αλήθεια».

H Δρ. Καλφοπούλου είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Hellenic American University από το 2007 και έχει συντελέσει στην ανάπτυξη και τον συντονισμό του Προγράμματος στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, όπου διδάσκει Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή.