Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

RUIN, Essays in Exilic Living: Βραδιά ανάγνωσης με την Αντριάννα Καλφοπούλου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

RUIN, Essays in Exilic Living: Βραδιά ανάγνωσης με την Αντριάννα Καλφοπούλου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το προπτυχιακό πρόγραμμα στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) παρουσιάζει την Δρ. Αντριάννα Καλφοπούλου σε ανάγνωση αποσπασμάτων από το νέο της βιβλίο "RUIN, Essays in Exilic Living" (Red Hen Press, 2014).  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στις 19:00, στον 8ο όροφο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.

 

Το βιβλίο "RUIN, Essays in Exilic Living" αφηγείται τις στιγμές κρίσης μέσα από την κλιμακούμενη ένταση μιας Αθήνας που πλήττεται από την λιτότητα και ερευνά τις πιο προσωπικές στιγμές της μητρότητας και της απώλειας. Η έννοια της «εξορίας» κατασκευάζεται μέσα από το πρίσμα του μεταμοντέρνου χώρου, είτε πρόκειται για την υπό παρακολούθηση -μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου- πόλη της Νέας Υόρκης είτε για νέο οραματισμό της «Χώρας» στον Τίμαιο του Πλάτωνα. Η κριτικός Sara Budzik αναφέρει στο ιστολόγιο Foreword Reviews: «Αυτή η ερμηνεία της εξορίας επαναπροσδιορίζει την έννοια της «πατρίδας» και φωτίζει τις πτυχές με τις οποίες η ανθρωπότητα ορίζει την απώλεια και τον αποχωρισμό από ανθρώπους, από μέρη και από την αλήθεια».

 

H Δρ. Καλφοπούλου είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Hellenic American University από το 2007 και έχει συντελέσει στην ανάπτυξη και τον συντονισμό του Προγράμματος στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, όπου διδάσκει Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή.

Σχετικές ειδήσεις
Η σκληρή ανθρωπιά του Joe Abercrombie
26.09.2016 11:15
Το ΦανταstiCon 2016 η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν την συζήτηση με άξονα την τριλογία του Joe Abercrombie Τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας με τον μεταφραστή, συγγραφέα, αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: Πώς η λογοτεχνία γίνεται θέαμα
21.09.2016 11:47
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο ΙΑΝΟS συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν τον Κύκλο Συζητήσεων «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή».
Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν:  Επετειακό λογοτεχνικό αφιέρωμα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
01.09.2016 12:54
[«...Ο βομβιστής γίνεται κομμάτια, στην κυριολεξία κομματάκια, και θραύσματα της σάρκας και των οστών του εκτοξεύονται με τέτοια δύναμη και ταχύτητα που σφηνώνονται, παγιδεύονται στο σώμα όποιου βρίσκεται σε ακτίνα βολής... Αυτά ονομάζονται οργανικά θραύσματα.»]
Ερρίκος Σοφράς - Mεταφράζοντας ποίηση: εκδήλωση στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
06.05.2016 17:00
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στο πλαίσιο του πέμπτου κύκλου τους, παρουσιάζουν εκδήλωση αφιερωμένη στους μεταφρασμένους από τον Ερρίκο Σοφρά ποιητές: Motokiyo Zeami (1363-1443), Emily Dickinson (1830-1886), Charles Baudelaire (1821-1867), Sandro Penna (1906-1977) και W. H. Auden (1907-1973).
Με τα λόγια (γίνεται): Αφιέρωμα στον Robert Duncan στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
09.03.2016 13:38
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον “Μήνα της ποίησης” η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στο καθιερωμένο ετήσιο αφιέρωμά τους σε Αμερικανό ποιητή –μετά την Emily Dickinson, τον William Carlos Williams και την Elizabeth Bishop– παρουσιάζουν βραδιά αφιερωμένη στον Robert Duncan.