Το Polis Art Café παρουσιάζει τη Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 μια performance από το χοροθέατρο Λυδία Λίθος της Φένιας Αποστόλου με τίτλο «Η ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ».

Το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος εμπνέεται “παράφορα” από την ποιητική «Τολμηρή Επίλυση» του Κώστα Ευαγγελάτου και δημιουργεί μια σπουδή σε όλα τα ανείπωτα της νεότητας που μας προκαλούσαν δέος, στους νεανικούς έρωτες που μας πόνεσαν, μας διαμόρφωσαν και τους αφήσαμε ανεπιστρεπτί, στη διαφορά ανάμεσα στη Θεωρία και την Πράξη, στη σύγκρουση του παλιού με το καινούργιο, στο τολμηρό αλλά και τρομερό βήμα που κάναμε όλοι μας για να προχωρήσουμε σε αυτό το ελκυστικό μυστήριο που λέγεται Ζωή.

Με συνεχόμενα flash back της τοπικής ηθογραφίας της εποχής, με το χιούμορ να επισφραγίζει την “πρώτη” γνώση, με μυστικιστική ατμόσφαιρα και με υπαρξιακές γεωμετρικές συνθέσεις στο χώρο και στο χρόνο, η ομάδα μας κλείνει το μάτι σε όλα τα κολασμένα μας “εγώ”, που αν τότε δεν είχαμε καεί μαζί τους, δεν θα είχαμε αποκτήσει φτερά για να πετάξουμε στο φως.

Σκηνοθεσία – Χορογραφία : Φένια Αποστόλου

Μουσική : Morton Feldman-String Quartet and Orchestra

Ερμηνεύουν : Φένια Αποστόλου, Γαλήνη Γυρτάτου, Γιάννης Καραούλης, Ηλίας Μπαγεώργος

Φωτογράφιση: Βασιλική Λέκκα- Studio

Το ποίημα «Η ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ», πρώτη έκδοση τέχνης, Αθήνα 1977, αναδημοσιεύτηκε στην συγκεντρωτική συλλογή ποιημάτων του Κώστα ΕυαγγελάτουΑλέα Προσομοίων“, εκδόσεις Απόπειρα, Αθήνα 2002