Σταθερά δυναμική είναι η πορεία του νέου εκθεσιακού πολυχώρου “The Loft” στο κέντρο της πόλης. Τέσσερις μήνες έχουν συμπληρωθεί από τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης που φιλοξενήθηκε τον Οκτώβρη – «Γυναίκες Ζωγραφίζουν Γυναίκες» σε επιμέλεια Ήρας Παπαποστόλου – και το παλιό εργαστήρι του Χυτήρογλου έλκει με συνέπεια το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού μέσα από την εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft”. Ήδη, μεγάλη είναι η προσέλευση στα διάφορα δρώμενα και στις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συζητήσεις ακόμη και πάρτυ. Το “The Loft” βρίσκεται στην καρδιά του αστικού κέντρου επί της οδού Καπνικαρέας 3 ανάμεσα σε Μητροπόλεως και Ερμού, εξασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στους επισκέπτες του από Μοναστηράκι ή Σύνταγμα.

Ο βασικός πυρήνας δράσεων του χώρου είναι σχετικός με εικαστικές εκθέσεις ζωγραφικής γλυπτικής, εγκαταστάσεων και video art. Ανεξάρτητοι επιμελητές, παρουσιάζουν ομαδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στη λογική της μετάλλαξης και της μεταλλαγής του φυσικού περιβάλλοντος δράσης από χώρο αμιγούς εμπορικής – βιοτεχνικής δραστηριότητας σε χώρο σύγχρονου εικαστικού σχολιασμού. Οι δημιουργοί, μέσα στο γενικό εννοιολογικό πλαίσιο της πλατφόρμας, χρησιμοποιούν τα ίδια τα στοιχεία του χώρου που μαρτυρούν την πρωταρχική του χρήση και καταπιάνονται με τα επιμέρους πρότζεκτ που αναλαμβάνουν. Παρακολουθούμε κατά συνέπεια  εκθέσεις με εναλλακτικό στήσιμο και παρουσίαση έργων απαλλαγμένων από τη λογική της εμπορικότητας που δύσκολα θα τα βλέπαμε στους παραδοσιακούς χώρους τέχνης της πόλης.

Σημαντικό κομμάτι της πλατφόρμας “The ArtLoft”, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, είναι η συνεργασία με διάφορα εργαστήρια από τις Σχολές Καλών Τεχνών της χώρας. Οι φοιτητές των ελληνικών ακαδημιών έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα χώρο με πολλές δυνατότητες από πλευράς έκτασης αλλά κυρίως επισκεψιμότητας ώστε να εκτεθούν και οι ίδιοι στην πραγματική διάδραση του έργου τους με το ευρύ κοινό. Μέχρι στιγμής έχουν εκθέσει εργαστήρια από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας και συγκεκριμένα το 1ο και 2ο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Τμήματος  Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Το εκθεσιακό πρόγραμμα διαρκεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου όπου περιλαμβάνονται εκθέσεις και από τις υπόλοιπες ακαδημίες καθώς και ανεξάρτητα ομαδικά πρότζεκτ επιμελητών.

Η Κέλλυ Αθανασιάδου είναι γλύπτρια και επιμελήτρια της πλατφόρμας “The ArtLoft” (“The Loft”, Καπνικαρέας 3, Μοναστηράκι)