Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Grupo Corpo για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Grupo Corpo για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Με αφορμή τα 10 χρόνια της ActionAid στην Ελλάδα, η Βραζιλιάνικη ομάδα χορού και θεάτρου Grupo Corpo θα μαγέψει το ελληνικό κοινό μεταφέροντας το με τις εντυπωσιακές χορογραφίες της στη Βραζιλία...

Το Grupo Corpo ιδρύθηκε το 1975 στο Belo Horizonte. Με βασικό χορογράφο τον Rodrigo Pederneiras και πρωτότυπη μουσική των Caetano Veloso, Philip Glass, Tom Ze, Wakti, από τον J.S. Bach και τον W. A. Mozart μέχρι τους Βραζιλιάνικους ρυθμούς από τις γειτονιές του Ρίο, 25 χορευτές, όλοι πρωταγωνιστές, όλοι σολίστ, εκπλήσσουν Ευρώπη και Αμερική με τις ιδιαίτερες χορογραφίες, το ρυθμό, την αισθητική και την τεχνική τους τελειότητα.


Στην Αθήνα θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες Parabelo και Onqoto. Στο Parabelo, η μουσική των Tom Ze και Jose Miguel Wisnik αλλάζει διαρκώς, από σύγχρονες funky συνθέσεις σε κομμάτια πιάνου και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών. Εδώ δεν υπάρχουν όρια. Το Parabelo προέρχεται από τα στοιχεία της γης.


Το Onqoto (ποιος είμαι; στην τοπική διάλεκτο της πολιτείας Minas Gerais απ\' όπου προέρχεται η ομάδα) βασίζεται στην μουσική που συνέθεσε ειδικά ο διάσημος βραζιλιάνος μουσικός Caetano Veloso και ο συνεργάτης του Jose Miguel Wisnik και παρουσιάζει μια αφηρημένη εικόνα της γέννησης της ύπαρξης.
Η χορογραφία είναι του Rodrigo Pederneiras. Τα σκηνικά είναι των Fernando Velloso, Paulo Pederneiras (για το Parabelo) και Paulo Pederneiras (για το Onqoto), τα κοστούμια της Freusa Zechmeister και οι φωτισμοί του Paulo Pedermeiras και αποτελούν πάντα καθοριστικά στοιχεία των παραστάσεων του Grupo Corpo.


Η διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα θα βρίσκεται στη χώρα μας μόνο για δύο παραστάσεις, πριν περιοδεύσει στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της ActionAid.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ζευγάρια, του Χάρολντ Πίντερ στο Θέατρο Εξαρχείων
29.09.2016 14:43
Ο Τάκης Βουτέρης κι η Αννίτα Δεκαβάλλα γιορτάζουν τα 40 χρόνια του Θεάτρου Εξαρχείων, ανεβάζοντας Πίντερ για πρώτη φορά. Έναν «σύγχρονο κλασικό» συγγραφέα, απόλυτα ταιριαστό με το μέχρι τώρα ρεπερτόριο του Θεάτρου Εξαρχείων, που έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό σύγχρονους συγγραφείς, με έργα που ανέβαιναν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως το ΤΙΜΗΜΑ και άλλα έργα του Άρθουρ Μίλλερ, η ΆΓΡΙΑ ΔΥΣΗ του Σέπαρντ, η ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ του Φρέιν, η ΚΥΡΙΑ ΚΛΑΪΝ του Ράιτ κ.α.
Τα Παραβάν, του Ζαν Ζενέ στην Πειραιώς 260
12.07.2016 12:30
Το έργο του Ζαν Ζενέ «Τα Παραβάν», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στις 30 και 31 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260.
Post Inferno - Προς Δαμασκόν του August Strindberg από την Ρούλα Πατεράκη στη Στέγη
22.04.2016 15:33
Η Ρούλα Πατεράκη, η φιλόσοφος της σκηνής, στην πρώτη της συνεργασία με τη Στέγη ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επική τριλογία του Στρίντμπεργκ «Post Inferno - Προς Δαμασκόν».
First Date του Austin Winsberg στην Αθηναΐδα
11.04.2016 14:13
Η Art and media zone & ο πολυχώρος Αθηναΐς παρουσιάζουν το musical First Date του Broadway για πρώτη φορά στην Ελλάδα… Κάθε Δευτερότριτο ερωτευόμαστε.
Ring, στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
22.03.2016 17:03
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Μαρίνα Καλογήρου πρωταγωνιστούν σε μια άπαιχτη" κωμωδία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα με θέμα τον έρωτα και την αιώνια σχέση ανδρών και γυναικών.