Το αριστούργημα του Στίβεν Κινγκ Μιsery που ανέβηκε την προηγούμενη σεζόν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στον εξώστη του θεάτρου Χώρα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Ο αναγνωρισμένος παγκοσμίως μαιτρ του τρόμου και της φαντασίας στο Μιsery μπαίνει βαθύτερα στο λαβύρινθο της ανθρώπινης ψυχής. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε και στις οθόνες του κινηματογράφου όπου και εκεί γνώρισε τεράστια επιτυχία χαρίζοντας  στην Κάθυ Μπέιτς  το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου  το 1991. Ένα χρόνο μετά μεταφέρθηκε στο θέατρο από το βετεράνο Σάιμον Μουρ και ανέβηκε στο Λονδίνο.

Ένα αυτοκινητικό ατύχημα γίνεται η αφορμή για την απρόβλεπτη συνάντηση του επιτυχημένου συγγραφέα σειράς ρομαντικών μυθιστορημάτων με ηρωίδα τη Μίζερυ,  Πωλ Σέλντον ( Νίκος Ψαράς) με τη \”νούμερο ένα\” θαυμάστριά του, Άννυ Γουίλκς (Ανέζα Παπαδοπούλου), που ζει μόνη στην απομονωμένη φάρμα της, σε ένα βουνό του Κολοράντο.
Η Άννυ, άλλοτε νοσοκόμα, ανοίγει το σπίτι της  και την αγκαλιά της για να περιθάλψει  τον τραυματισμένο, απρόσκλητο επισκέπτη. Όλα αλλάζουν όμως όταν η στοργική Άννυ, φανατική αναγνώστρια των μυθιστορημάτων του Πωλ, ανακαλύπτει ότι ο συγγραφέας στο τελευταίο του βιβλίο σκοτώνει την αγαπημένη της ηρωίδα, Μίζερυ.

Η Άννυ θυμώνει πολύ. Μα πάρα πολύ!!!…Και αποφασίζει να επέμβει δυναμικά. Η λατρεμένη Μίζερυ πρέπει να ζήσει πάσει θυσία, ακόμα κι αν πεθάνει ο ίδιος ο δημιουργός της

Πρωταγωνιστούν ο Νίκος Ψαράς και η Ανέζα Παπαδοπούλου.