Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Θεατρική Άνοιξη της Αθηναΐδας με τρεις νέες παραστάσεις

Η Θεατρική Άνοιξη της Αθηναΐδας με τρεις νέες παραστάσεις

Στη θεατρική σκηνή "Ζωή Λάσκαρη" του πολυχώρου Αθηναΐς, η Θεατρική Άνοιξη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Τρεις ομάδες συνεργάζονται και συστεγάζονται  σε αυτήν την εξαιρετική σκηνή και προτείνουν τρεις ενδιαφέρουσες παραστάσεις, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, που σίγουρα θα συζητηθούν. Η Εταιρεία "Ασύμβατο", σε συνεργασία με τους "Χρυσοθήρες" και την  "D.A.MOVE – In-Dance-trial" συνθέτουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της θεατρικής άνοιξης στην Αθηναΐδα.

 

Η Εταιρεία Θεάτρου "Ασύμβατο" του Γιώργου Χριστοδούλου παρουσιάζει το  έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν "ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ".  Δυο άνθρωποι, ο Αντρέϊ και η Νατάσα, είναι παγιδευμένοι στα θέλγητρα της εξουσίας και της άνετης ζωής που αυτή χαρίζει.  Μετά από είκοσι χρόνια γάμου, - και μετά  από ένα απρόσμενο γεγονός  -  η φαινομενικά γαλήνια ζωή τους  αναποδογυρίζει και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Έργο  για δυο εγωιστές το χαρακτηριζει ο Γκέλμαν. Ένα παιχνίδι εξουσίας, διαπλοκής και απώλειας.

 

Οι "Χρυσοθήρες" παρουσιάζουν το πρωτότυπο έργο της Μαργαρίτας Γερογιάννη και του Δημήτρη Φραγκιόγλου με τον τίτλο "ΟΙ 100 ΡΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ". Ο ήρωας μας (Δημήτρης Φραγκιόγλου) μετά από πολλά (λίγα;) χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να κάνει μια παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε να παίξει.  Με διάθεση αυτοσαρκασμού και μέσα από το "δράμα" ενός ηθοποιού σε υπαρξιακό πανικό, η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται, αναμετρούνται και κονταροχτυπιούνται. Το ποιος θα κερδίσει αυτήν τη μάχη... είναι άλλη ιστορία.

 

Τέλος, η "D.A.MOVE – In-Dance-trial" του Γιώργου Χρηστάκη, παρουσιάζει το Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ στο έργο "ΤΟ 4ο ΣΩΜΑ". Η ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο  πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα.  Στην ομάδα συμμετέχουν και χορευτές, μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες, χωρίς αναπηρία. Η διάθεση για εξερεύνηση των ορίων του ανθρώπινου σώματος, της ανθρώπινης φαντασίας, της ανθρώπινης ψυχής,  αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σ' ένα μουσικοκινητικό δρώμενο.

Σχετικές ειδήσεις
Πολυχώρος Vault: Το πρόγραμμα της σεζόν 2016-2017
15.11.2016 17:30
Είκοσι παραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 μουσικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS. Έξι παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκατέσσερις νέες παραγωγές. Δώδεκα σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ υποδέχεται δυναμικά τη θεατρική σεζόν 2016-2017!
05.10.2016 14:19
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική του σεζόν 2016-2017 παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα θεατρική παλέτα, με νέες παραγωγές και επαναλήψεις παραστάσεων που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας, δίνοντας χώρο και έμφαση κυρίως σε νέες δημιουργικές δυνάμεις του θεάτρου. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στοχεύοντας όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και στη θεατρική καλλιέργεια και εκπαίδευση του μικρότερου ηλικιακά θεατρόφιλου κοινού.
Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο 2016-2017
26.08.2016 10:53
Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Θέατρο Άνεσις: Θεατρική Περίοδος 2016 – 2017
08.06.2016 12:42
Η θεατρική επιτυχία της χρονιάς που κλείνει εγκαινιάζει την επόμενη σεζόν με ειδικά πακέτα προσφορών που ισχύουν από 1η Ιουνίου μαζί με τρεις ακόμα έξοχες παραστάσεις.