Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα εργαστήρια animation για παιδιά του Exile Room ταξιδεύουν

Τα εργαστήρια animation για παιδιά του Exile Room ταξιδεύουν

Στο πλαίσιο του προγράμματος η “Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει”, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε 12 προορισμούς της άγονης γραμμής, τα εργαστήρια κινούμενης εικόνας του Exile Room ταξίδεψαν το Νοέμβρη στη Βοβούσα, στο Πάπιγκο και τους Μηλιωτάδες . Η σταθερή μας συνεργάτιδα Ιωάννα Γιακουμάτου δίδαξε τις βασικές αρχές του animation σε μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, και έφτιαξαν μαζί 5 βίντεο με θέμα την αρκούδα, την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα και την πυρκαγιά. Εντός Φεβρουαρίου 2015 θα υλοποιηθούν τρία ακόμα εργαστήρια animation σε δημοτικά σχολεία στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Οι μαθητές έχουν αρχίσει την προετοιμασία του σκηνικού για το δικό τους ταινιάκι και αναμένουν εναγωνίως την άφιξή μας!

 

Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει” είναι ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης που ρίχνει άγκυρα σε δώδεκα απομακρυσμένους προορισμούς, σπέρνοντας ιδέες, σκέψεις και γνώσεις οικολογικού περιεχομένου στους μαθητές, αλλά και στους κατοίκους των νησιών που επισκέπτεται. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στη θεωρία αλλά και στην πράξη για ζητήματα σχετικά με το σεβασμό και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, της αειφόρου ανάπτυξης και των μεθόδων διαχείρισης της ενέργειας και των φυσικών μας πόρων.

 

Η Ιωάννα Γιακουμάτου είναι μοντέρ, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκει τεχνικές κινούμενης εικόνας σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες, είναι επικεφαλής τεχνικής κατάρτισης οπτικοακουστικών εργαστηρίων και επιμελείται τη δημιουργική καταγραφή του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρια Animation για παιδιά από το Exile Room στο ΚΠΙΣΝ
09.01.2017 11:22
Τα εργαστήρια animation του Exile Room επιστρέφουν, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και μάλιστα δωρεάν!
Εκπαιδευτικά προγράμματα Iανουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
29.12.2016 17:04
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στο ΚΘΒΕ
16.09.2016 12:52
Το ΚΘΒΕ διοργανώνει και φέτος Θεατρικά Εργαστήρια για νήπια, παιδιά και εφήβους από 4 έως και 17 ετών.
Μουσικές εκδηλώσεις & εργαστήρια για παιδιά στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
19.04.2016 15:22
Οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 23 - 24 Απριλίου 2016 περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά.
Εργαστήρια για παιδιά & γονείς και διάλεξη για νέους στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
12.04.2016 15:18
Για το διάστημα 15 με 17 Απριλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και γονείς, αλλά και μία διάλεξη για νέους.