Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικό ταξίδι με τις 4 μπαλάντες του Σοπέν από την Σοφία Ασκαρίδου στο Θέατρο Αυλαία

Μουσικό ταξίδι με τις 4 μπαλάντες του Σοπέν από την Σοφία Ασκαρίδου στο Θέατρο Αυλαία

Κάθε μία από τις μουσικές ιστορίες που “αφηγούνται” οι τέσσερις μπαλάντες για σόλο πιάνο του Φρειδερίκου Σοπέν θα μας διηγηθεί η πιανίστα Σοφία Ασκαρίδου σε ρεσιτάλ που θα δοθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00, στο Θέατρο Αυλαία.

 

Εκτός από τις 4 μπαλάντες που θεωρούνται αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, το ρεσιτάλ θα περιλαμβάνει και έργα των Μέντελσον και Μπαχ.

 

Η Σοφία Ασκαρίδου τα τελευταία 15 χρόνια ζει στο Παρίσι και εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο της La Garenne Colombes. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου σε ηλικία 8 ετών και από το 1993 υπήρξε μαθήτρια του αρχιμουσικού και πιανίστα Γιώργου Θυμή(1925-2009).

 

Το 2000 πήρε δίπλωμα πιάνου, με άριστα παμψηφεί, από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μετέβη στο Παρίσι προκειμένου να μαθητεύσει  δίπλα στον βιρτουόζο πιανίστα Βernard Ringeissen.

 

Το 2001 πήρε δίπλωμα μουσικής δωματίου από το Κρατικό Ωδείο της Rueil Malmaison (Γαλλία) ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια και διαγωνισμούς,  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως στη Θερινή Ακαδημία Mozart στο Σάλσμπουργκ (Αυστρία) και στη Θερινή ακαδημία Liszt στη Βαϊμάρη (Γερμανία).

 

Ως σολίστα έχει εμφανιστεί συχνά στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Ενδεικτικά, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών (1999), στο ΛΗ΄Φεστιβάλ Δημήτριων(2003), στο αφιέρωμα για τον Νίκο Αστρινιδη(Παρίσι 2010) και στο Sani Festival.

 

Περίεργη να προσεγγίσει διαφορετικές διαστάσεις του μουσικού φάσματος, από το 2010 παίζει στο  ντουέτο Αίολος (πιάνο-σαξόφωνο) με ρεπερτόριο που ξεκινάει απ' τον 19 αιώνα, περνάει από το τάνγκο και φτάνει ως τις μέρες μας.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Μαρσύας live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
22.11.2016 16:32
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί στις 26 Νοεμβρίου στο Γυάλινο – Up Stage σε ένα μουσικό ταξίδι όπου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά και όχι μόνο.
Μετασχηματισμοί 1: Bach, Mozart, Satie…ταξίδι στην Ανατολή στη Στέγη
24.10.2016 14:48
Τι συμβαίνει όταν ο Bach, o Mozart, o Satie, ή ίσως o Coltrane ... συναντούν τον Πάνο Δημητρακόπουλο, τον Θωμά Κωνσταντίνου, τον Δημήτρη Τσάκα σε μια φανταστική περιήγηση στην Πόλη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα; Οι χρονικές στιγμές και οι πολιτισμοί διασταυρώνονται, μαζί και ηχοχρώματα και μουσικές πρακτικές, μουσικό υλικό, μελωδίες, εικόνες. Ένα ταξίδι από την δύση στην ανατολή και από την ανατολή στη δύση… και στη μέση η Ελλάδα του παρελθόντος και του παρόντος.
21.04.2016 13:18
Η Σοφία Αβραμίδου τραγουδάει τον "Επιτάφιο" και τα "Λειτουργικά". Ο Μίκης Θεοδωράκης και τέσσερις παλιοί ρεμπέτες σε δύο κατανυκτικά έργα, την Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016 στον ΙΑΝΟ.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".