Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Synch Festival: Η τέχνη του αύριο είναι εδώ

Synch Festival: Η τέχνη του αύριο είναι εδώ
Στις 22,23 και 24 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σας περιμένει το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ που επιχειρεί να αποδώσει την ενοποιημένη καλλιτεχνική έκφραση της νέας εποχής μέσα από τους ανοιχτούς ορίζοντες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Στις 22,23 και 24 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σας περιμένει το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ που επιχειρεί να αποδώσει την ενοποιημένη καλλιτεχνική έκφραση της νέας εποχής μέσα από τους ανοιχτούς ορίζοντες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Πριν από τέσσερα χρόνια στον χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου του Λαυρίου, το φεστιβάλ εντυπωσίασε το ελληνικό κοινό παρουσιάζοντας μια νέα πλατφόρμα ψηφιακής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στα επαναπροσδιορισμένα πλαίσια του φεστιβάλ, τόσο η μουσική όσο και οι υπόλοιπες μορφές ψηφιακής τέχνης, αποκτούν τον χαρακτήρα ενός, work in progress, δηλαδή ενός έργου σε εξέλιξη, που ξεπερνά τη λογική της αναπαράστασης της πραγματικότητας και προτείνει την υπέρβαση της.

Η σύγχρονη μουσική σύνθεση και ερμηνεία όχι μόνο εναρμονίζεται με τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία, αλλά συμμετέχει και εμπλουτίζει έναν πλουραλιστικό κόσμο στον οποίο κατακερματισμένες εικόνες και αποδομημένοι ήχοι ανασυντίθενται δημιουργώντας μια νέα πολύμορφη οντότητα.

Το Synch επιχειρεί να αποδώσει την πολυδιάστατη αυτή πραγματικότητα, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό line-up καλλιτεχνών, εικαστικές δράσεις, workshops και διαλέξεις που εκφράζουν διαφορετικoύς τρόπους αντίληψης της μουσικής, καινοτόμες αισθητικές φόρμες και διερευνούν τα νέα μέσα:και τον ρόλο τους στη δημιουργική διαδικασία.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες Innovative Music, New Media και Μoving Image θα επιχειρήσει να υπογραμμίσει τις σχέσεις συγγένειας που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις διαφορετικές πλατφόρμες έκφρασης, λίγο πριν αυτές ενοποιηθούν προς μια ενιαία οντότητα.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεματικές ενότητες του Synch 2007, το πρόγραμμα , τους χώρους διεξαγωγής και τις τιμές των εισιτηρίων μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα, www.synch.gr

INFO

Synch Festival, 22,23 και 24 Ιουλίου,Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100

Σχετικές ειδήσεις
Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
31.08.2016 16:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζοντας το Φεστιβάλ του στις γειτονιές της Αθήνας, παρουσιάζει τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη της φθινοπωρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Οι Πλέγμα live στο 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
30.06.2016 15:17
Η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα μας προσκαλεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στη συναυλία που θα δώσει στο πλαίσιο του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της Αθήνας στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Ελλήνων συνθετών στο Μουσείο Μπενάκη
27.06.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Ταξίδι στον Ελληνικό Κινηματογράφο από τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Παλλάς
30.03.2016 14:55
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, με τη συνεργασία των Αθηναϊκών Θεάτρων, παρουσιάζουν, τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 20.30 στο θέατρο Παλλάς, τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στον Ελληνικό κινηματογράφο.