Το Root Film Festival είναι ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ που γεννήθηκε μέσα στο Root Artspace, τον καινούριο δυναμικό χώρο τέχνης και διασκέδασης της Αθήνας. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται προβολές, διαγωνισμοί, σεμινάρια και ομιλίες. Στόχος του είναι να παρουσιάσει στο κοινό ταινίες και τελευταία νέα από το σύγχρονο κινηματογράφο αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς από όλο τον κόσμο να συστήσουν το κινηματογραφικό τους έργο στο ελληνικό κοινό.

Το Root Film Festival “Zero” Edition αποτελεί την πρώτη διοργάνωση του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα προβολών του Root Artspace 25- 27 Φεβρουαρίου 2015. Η παρακολούθηση όλων των ταινιών του 3ημέρου θα είναι δωρεάν. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει πρόγραμμα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας με προβολή βραβευμένων ταινιών του σύγχρονου διεθνούς κινηματογράφου, ομιλίες, workshop και διαγωνιστικό μέρος ταινιών μικρού μήκους. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα closing party την Παρασκευή 27/2 στις 21.00.

Ο διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους περιλαμβάνει την υποβολή συμμετοχών, την προκριματική διαδικασία επιλογής και την προβολή των επιλεγμένων ταινιών στο Root Film Festival. Βασικό κριτήριο επιλογής αποτελεί η ανάπτυξη των ταινιών γύρω από ένα ισχυρό σενάριο. Πάνω από 2.500 συμμετοχές ταινιών μικρού μήκους από 90 χώρες έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα.

Τις ταινίες θα κρίνει μία διεθνής ομάδα διακεκριμένων επαγγελματιών του κινηματογραφικού χώρου. Μεταξύ άλλων από την Ελλάδα συμμετέχει ο Γιάννης Σ. Νικολάου, σκηνοθέτης και σεναριογράφος με διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Από την Ιταλία ο Marco Orsini ο οποίος θα προβάλει για πρώτη φορά στο RFF το νέο ντοκιμαντέρ του με θέμα το design. Τρίτος κριτής ο παραγωγός και σκηνοθέτης Baldwin Li ο οποίος έχει προταθεί για βραβεία Oscar & Bafta. Δύο από τις ταινίες του θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ. Στην επιτροπή συμμετέχει και ο Δημήτρης Νάκος, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Ταινίες του έχουν διακριθεί σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.

Για να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ μπορείτε να κρατήσετε θέσεις στο 210 3450003 ή με email στο root@rootartspace.gr όπου θα αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό των θέσεων που επιθυμείτε να κρατήσετε και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Το Root Artspace είναι ένας νέος δυναμικός χώρος τέχνης και διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ, 1,000 τετραγωνικά μέτρα στεγάζουν παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ένα εστιατόριο βασισμένο σε βιολογικές και συναρπαστικές γεύσεις, και, ακόμα, ένα αυθεντικό κατάστημα βινυλίων. Όντας κάτω από την Ακρόπολη και χτισμένο το 1845 για τους Στάβλους του Βασιλιά Όθωνα, το κτίριο μας είναι από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά κτίρια της μοντέρνας Αθήνας. Στοχεύουμε να είμαστε μια πλατφόρμα για νέες εμπειρίες, ιδέες και συνεργασίες.