Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Root Film Festival "Zero" Edition για τους λάτρεις του κινηματογράφου!

Root Film Festival

Το Root Film Festival είναι ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ που γεννήθηκε μέσα στο Root Artspace, τον καινούριο δυναμικό χώρο τέχνης και διασκέδασης της Αθήνας. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται προβολές, διαγωνισμοί, σεμινάρια και ομιλίες . Στόχος του είναι να παρουσιάσει στο κοινό ταινίες και τελευταία νέα από το σύγχρονο κινηματογράφο αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς από όλο τον κόσμο να συστήσουν το κινηματογραφικό τους έργο στο ελληνικό κοινό.

 

Το Root Film Festival “Zero” Edition αποτελεί την πρώτη διοργάνωση του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα προβολών του Root Artspace 25- 27 Φεβρουαρίου 2015. Η παρακολούθηση όλων των ταινιών του 3ημέρου θα είναι δωρεάν. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει πρόγραμμα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας με προβολή βραβευμένων ταινιών του σύγχρονου διεθνούς κινηματογράφου, ομιλίες, workshop και διαγωνιστικό μέρος ταινιών μικρού μήκους. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα closing party την Παρασκευή 27/2 στις 21.00.

 

Ο διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους περιλαμβάνει την υποβολή συμμετοχών, την προκριματική διαδικασία επιλογής και την προβολή των επιλεγμένων ταινιών στο Root Film Festival. Βασικό κριτήριο επιλογής αποτελεί η ανάπτυξη των ταινιών γύρω από ένα ισχυρό σενάριο . Πάνω από 2.500 συμμετοχές ταινιών μικρού μήκους από 90 χώρες έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα.

 

Τις ταινίες θα κρίνει μία διεθνής ομάδα διακεκριμένων επαγγελματιών του κινηματογραφικού χώρου. Μεταξύ άλλων από την Ελλάδα συμμετέχει ο Γιάννης Σ. Νικολάου, σκηνοθέτης και σεναριογράφος με διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Από την Ιταλία ο Marco Orsini ο οποίος θα προβάλει για πρώτη φορά στο RFF το νέο ντοκιμαντέρ του με θέμα το design. Τρίτος κριτής ο παραγωγός και σκηνοθέτης Baldwin Li ο οποίος έχει προταθεί για βραβεία Oscar & Bafta. Δύο από τις ταινίες του θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ. Στην επιτροπή συμμετέχει και ο Δημήτρης Νάκος, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Ταινίες του έχουν διακριθεί σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.

 

Για να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ μπορείτε να κρατήσετε θέσεις στο 210 3450003 ή με email στο root@rootartspace.gr όπου θα αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό των θέσεων που επιθυμείτε να κρατήσετε και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

Το Root Artspace είναι ένας νέος δυναμικός χώρος τέχνης και διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ, 1,000 τετραγωνικά μέτρα στεγάζουν παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ένα εστιατόριο βασισμένο σε βιολογικές και συναρπαστικές γεύσεις, και, ακόμα, ένα αυθεντικό κατάστημα βινυλίων. Όντας κάτω από την Ακρόπολη και χτισμένο το 1845 για τους Στάβλους του Βασιλιά Όθωνα, το κτίριο μας είναι από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά κτίρια της μοντέρνας Αθήνας. Στοχεύουμε να είμαστε μια πλατφόρμα για νέες εμπειρίες, ιδέες και συνεργασίες .

Σχετικές ειδήσεις
1ο Fashion Film Festival στη Λάρισα
23.01.2017 11:33
Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινάει στη Λάρισα. Το Fashion Film Festival! Η διαλεκτική σχέση της μόδας και του κινηματογράφου σε κοινωνικό πλαίσιο. Διοργανώνεται στις 21, 22, 23 Φεβρουαρίου 2017 από την artfools σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με πολλές εκπλήξεις και ταινίες από τον κόσμο της μόδας.
Οι ταινίες του εθνικού διαγωνιστικού τμήματος του SeaNema Open Air Film Festival 2016
06.07.2016 13:44
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 2ου SeaNema Open Air Film Festival ολοκληρώθηκε και 8 υπέροχες ταινίες μικρού μήκους από ανερχόμενους Έλληνες σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν στην Κεφαλονιά για να διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ!
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι ταινίες Έναρξης και Λήξης
10.05.2016 12:05
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tαινιών Tρόμου, Horrorant Film Festival είναι εδώ για 3η συνεχή χρονιά και μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, πολλές εκπλήξεις και ... τρόμο!
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι Classics ταινίες του φεστιβάλ
04.05.2016 12:09
Το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – "ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ" θα πραγματοποιηθεί από 12 - 18 Μαΐου στην Αθήνα και από 19 - 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νύχτες Τρόμου - Horrorant Film Festival
10.03.2016 14:32
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – "ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ" αποτελεί πια σημαντικό γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα.