Μετά από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο, ήρθε η σειρά των Αθηναίων να γευτούν 35 ταινίες από 19 χώρες, μέσα σε τέσσερις κινηματογραφικές μέρες στην Αφαία New Star artcinema.

Το 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ταξιδεύει ανά την Ευρώπη με στάση στην Αθήνα, λίγο πριν αναχωρήσει για Στοκχόλμη, Βρυξέλλες, Πράγα και Βιέννη.
 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση ανεξάρτητου κινηματογράφου στην Ευρώπη, αποτελώντας μια κοινή διαπολιτισμική εμπειρία.

Το πρόγραμμα του είναι πολυμορφικό και αρκετά πλούσιο, περιλαμβάνοντας ταινίες, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, που προέρχονται από 19 χώρες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ανάμεσα στις προβολές θα δούμε βραβευμένες συμμετοχές, δουλειές από φοιτητές, αλλά και προσπάθειες από χώρες με περιορισμένη κινηματογραφία.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν πέντε μεγάλου μήκους ταινίες, τέσσερα ντοκιμαντέρ και 26 μικρού μήκους ταινίες, από χώρες όπως η Αγγλία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Ουαλία, η ΠΓΔΜ, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Σλοβενία, που έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε Φεστιβάλ όλου του κόσμου