Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα!

Το 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα!
Μετά από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο, ήρθε η σειρά των Αθηναίων να γευτούν 35 ταινίες από 19 χώρες, μέσα σε τέσσερις κινηματογραφικές μέρες στην Αφαία New Star artcinema.

Το 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ταξιδεύει ανά την Ευρώπη με στάση στην Αθήνα, λίγο πριν αναχωρήσει για Στοκχόλμη, Βρυξέλλες, Πράγα και Βιέννη.
 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση ανεξάρτητου κινηματογράφου στην Ευρώπη, αποτελώντας μια κοινή διαπολιτισμική εμπειρία.

Το πρόγραμμα του είναι πολυμορφικό και αρκετά πλούσιο, περιλαμβάνοντας ταινίες, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, που προέρχονται από 19 χώρες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ανάμεσα στις προβολές θα δούμε βραβευμένες συμμετοχές, δουλειές από φοιτητές, αλλά και προσπάθειες από χώρες με περιορισμένη κινηματογραφία.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν πέντε μεγάλου μήκους ταινίες, τέσσερα ντοκιμαντέρ και 26 μικρού μήκους ταινίες, από χώρες όπως η Αγγλία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Ουαλία, η ΠΓΔΜ, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Σλοβενία, που έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε Φεστιβάλ όλου του κόσμου

Σχετικές ειδήσεις
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
18.10.2016 12:34
To 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου 2016) επιφυλλάσσει δύο εκπλήξεις στους φίλους του καλού ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου: ένα αφιέρωμα με όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο πολυσχιδή έλληνα δημιουργό, αλλά και μια επιλογή ταινιών του πολιτικοποιημένου ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Θα προβάλλει μάλιστα σε αβαν πρεμιέρ και τη νέα ταινία του Μπελόκιο «Sweet Dreams» από το πρόσφατο Φεστιβαλ των Καννών.
10 χρόνια Βραβείο LUX: Προβολή της ταινίας Ατίθασες στο ΦΚΘ
07.10.2016 17:29
Είναι ένας από τους κυριότερους θεσμούς στο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό στερέωμα και φέτος συμπληρώνει μια δεκαετία ζωής: το Βραβείο LUX που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιορτάζει τα δέκα χρόνια του και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις, προβάλλοντας την ταινία Ατίθασες /Mustang της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν / Deniz Gamze Ergüven, η οποία απέσπασε πέρυσι το βραβείο.
Suntan: Μία από τις πενήντα καλύτερες ταινίες για τα «Ευρωπαϊκά Όσκαρ»
24.08.2016 15:10
Το «Suntan» βρίσκεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
Το «Suntan» στην τελική δεκάδα για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
05.07.2016 13:15
Το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι μια από τις δέκα ταινίες που διεκδικούν το βραβείο Lux για το 2016, το επίσημο βραβείο στήριξης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής