Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Το 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα!

Το 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα!
Μετά από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο, ήρθε η σειρά των Αθηναίων να γευτούν 35 ταινίες από 19 χώρες, μέσα σε τέσσερις κινηματογραφικές μέρες στην Αφαία New Star artcinema.

Το 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ταξιδεύει ανά την Ευρώπη με στάση στην Αθήνα, λίγο πριν αναχωρήσει για Στοκχόλμη, Βρυξέλλες, Πράγα και Βιέννη.
 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση ανεξάρτητου κινηματογράφου στην Ευρώπη, αποτελώντας μια κοινή διαπολιτισμική εμπειρία.

Το πρόγραμμα του είναι πολυμορφικό και αρκετά πλούσιο, περιλαμβάνοντας ταινίες, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, που προέρχονται από 19 χώρες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ανάμεσα στις προβολές θα δούμε βραβευμένες συμμετοχές, δουλειές από φοιτητές, αλλά και προσπάθειες από χώρες με περιορισμένη κινηματογραφία.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν πέντε μεγάλου μήκους ταινίες, τέσσερα ντοκιμαντέρ και 26 μικρού μήκους ταινίες, από χώρες όπως η Αγγλία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Ουαλία, η ΠΓΔΜ, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Σλοβενία, που έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε Φεστιβάλ όλου του κόσμου

Σχετικές ειδήσεις
Το «Suntan» στην τελική δεκάδα για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
05.07.2016 13:15
Το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι μια από τις δέκα ταινίες που διεκδικούν το βραβείο Lux για το 2016, το επίσημο βραβείο στήριξης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
20.01.2016 12:06
Οι ταινίες της εβδομάδας 21 έως 27 Ιανουαρίου 2016 που θα προβάλλονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι Η επιστροφή, Δεσμοί αίματος, Το μεγάλο σορτάρισμα και Brooklyn.
Βραβείο Work in Progress για το
16.12.2015 17:21
Ο Γιος της Σοφίας, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Ελίνας Ψύκου απέσπασε το πρώτο βραβείο Work in Progress στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου Les Arcs, όπου συμμετείχε ανάμεσα σε δέκα ακόμα ταινίες.
Lab Project Award: Το νέο βραβείο του Eurimages στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2016!
15.12.2015 15:31
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει πως επιλέχθηκε απ΄ το Eurimages, για να απονέμει στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς ένα νέο βραβείο που θα χρηματοδοτεί παραγωγές πρωτοποριακού χαρακτήρα έως και 50.000 ευρώ. Το νέο βραβείο, με τίτλο Lab Project Award, έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση από όλα τα βραβεία που δίνει ήδη το Ταμείο για ταινίες σε ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.