Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Έκφρασης στο DanceVacuum

Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Έκφρασης στο DanceVacuum

Το DanceVacuum παρουσιάζει την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 ένα Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Έκφρασης, με εισηγήτρια την Πηνελόπη Μητσακάκη, Μουσικοπαιδαγωγό (Απόφοιτη της σχολής Μωραίτη).


Ελεύθερη Έκφραση μέσα από παιχνίδια με βάση τον Λόγο, τον Ρυθμό, την Κίνηση, την Μουσική , το Θέατρο. Αυτοσχεδιασμός στην κίνηση και στον ρυθμό. Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενήλικα που θέλει να εκφραστεί μέσα από την τέχνη καθώς και σε Παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων που ψάχνουν να βρουν καινούργιους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μεταδώσουν τις γνώσεις του αντικειμένου τους. Η βάση του σεμιναρίου αυτού είναι η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff.


Η Πηνελόπη Μητσακάκη έχει σπουδάσει Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία στο CCSD και την κατασκευή Μάσκας στο (WIBLEDON SCHOOL OF ART) στο Λονδίνο.

Από μικρή είχε έφεση προς τις καλές τέχνες και παίζει κλασσική κιθάρα. Στο Πολυτεχνείο είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει στις εικαστικές τέχνες. Στη ζωγραφική, την γλυπτική, την σκηνογραφία. Αφού εργάστηκε σαν Αρχιτέκτων σε γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σαν Σκηνογράφος στην Αθήνα και στο Λονδίνο, άρχισε να παίρνει μέρος σε παραστάσεις παίζοντας κουκλοθέατρο , χορεύοντας και τραγουδώντας. Τότε συνεργάστηκε με το Θέατρο Σκιών του Ηλία Καρελλά και με τις Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη. Εκεί είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στην Μουσικοκινητική Αγωγή του Carl Orff.

Εργάζεται με παιδιά από το 2003 και τους διδάσκει να κάνουν κατασκευές όπως μάσκες, κούκλες και ζωγραφική, με όλων των ειδών τα υλικά. Οι χειροτεχνίες αυξάνουν την ικανότητα συγκέντρωσης, την δεξιοτεχνία των δακτύλων και βοηθούν στην δημιουργία νέων συνδέσεων στον εγκέφαλο και στην ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας και της θέλησης. Έχει συνεργαστεί με διάφορα γραφεία δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, με παιδικούς σταθμούς εναλλακτικής εκπαίδευσης και με κατασκηνώσεις. Εργάστηκε σε πειραματικό παιδικό σταθμό σχολείου Waldorf, εκπαιδευτικό σύστημα Rudolf Steiner. Εκεί είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε αυτό το σύστημα που κατά μεγάλο ποσοστό βασίζεται στις καλές τέχνες. Έμαθε επίσης πώς να κατασκευάζει παιχνίδια από μαλλί, τσόχα και άλλα υλικά φιλικά προς το παιδί. Γράφει μουσική και τραγούδια για παιδιά. Έχει δημιουργήσει μια σειρά τραγουδιών και μια σειρά από ζωγραφιές που βοηθούν την ευκολότερη εκμάθηση των γραμμάτων. Αυτό τον καιρό παρουσιάζει μια κουκλοθεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου σε σχολεία και αλλού. Η Πηνελόπη Μητσακάκη ασχολείται με τις ενεργειακές θεραπείες από το 2000. Η ίδια κάνει γιόγκα, τάι τσι, διαλογισμό και αναπνοές. Έχει πάρει πτυχίο Τάι μασσάζ από το Wat Po  της Μπανγκόνγκ και το δεύτερο βαθμό του Ρέικι. Όλα τα παραπάνω είναι χρήσιμα εργαλεία που χρησιμοποιεί επιλεκτικά σε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών.

Σχετικές ειδήσεις
Το όνειρο ενός γελοίου...υπό συζήτηση στις Μορφές Έκφρασης
06.02.2017 17:03
Το Θέατρο «Μορφές Έκφρασης» διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και στο έργο του «Το όνειρο ενός γελοίου» και προσκαλούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο.
«Έρωτας και Κινηματογράφος»: Σεμινάριο στον Κινητήρα
29.12.2016 17:09
Το σεμινάριο "Έρωτας και Κινηματογράφος" θα παρουσιάζεται για δύο μήνες στον Κινητήρα με εισηγήτρια την Νικολέτα Λεούση.
Ακροάσεις για 22 υποτροφίες στο master class Αρχαίου Δράματος στις Μορφές Έκφρασης
16.09.2016 15:11
Οι Μορφές Έκφρασης, ανακοινώνουν υποτροφία για 22 νέους καλλιτέχνες (ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς) για την συμμετοχή τους στο master class Αρχαίου Δράματος με θέμα την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τον Θωμά Κινδύνη.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο: Σεμινάριο με την Όλγα Σπυράκη
26.04.2016 15:41
Ο Κινητήρας διοργανώνει το σεμινάριο Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο, με εισηγήτρια την Όλγα Σπυράκη.