Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μάνος Αλιγιζάκης live στο Ρομάντσο


Ο Μάνος Αλιγιζάκης live στο Ρομάντσο


Το Ρομάντσο φιλοξενεί τον τραγουδοποιό Μάνο Αλιγιζάκη για ένα live την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015.


Ο Μάνος Αλιγιζάκης είναι πιανίστας , και κλαρινετίστας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλλιθέα και είναι Χανιώτης Κρητικός στην καταγωγή. Τον Ιούλιο του 2014 συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά ως τραγουδοποιός . Τον Νοέμβριο του 2014 ολοκλήρωσε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο σε δικούς του στίχους και μουσική ,  ο οποίος ονομάζεται Sapiens σε παραγωγή Νίκου Ottomo Αγγλούπα, και από τότε έχει ξεκινήσει συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για την προώθηση του.

 

Ακροατής ο ίδιος του πλάγιου ήχου του Παπάζογλου και της Βιτάλη, ο οποίος μέσω Μάλαμα και Θανάση Παπακωσταντίνου φτάνει στον Γιάννη Χαρούλη, ταυτόχρονα όμως αποδέκτης  της έκρηξης του alternative των 90ς, η μουσική του άλλοτε κρύβει και άλλοτε φανερώνει τις επιρροές του.


Γράφει σε ελληνικό στίχο, αγαπάει τον ηλεκτρισμό και το progressive στον ήχο, με παρόντα κάπου πάντα το πιάνο ή το κλαρίνο άλλοτε σε διακριτικό και άλλοτε σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα τραγούδια του είναι σε ελληνικούς δρόμους, με παραδοσιακά ή και λαϊκά στοιχεία, και πάντα με μια ηλεκτρική ροκ ένταση στο φόντο και έχουν καταφέρει να έχουν  δικό τους προσωπικό και ιδιαίτερο ύφος.


Στις συναυλίες του εντός και εκτός Αθηνών παρουσιάζει το νέο του υλικό, τραγούδια από τον προηγούμενο δίσκο του με τους Salonumuz Klimalidir, όπως και κάποιες επιλεγμένες διασκευές σε απωθημένα του από Ελλάδα και Δύση.


Παίζουν
Κρίτων Μπελλώνιας, drums
Πέτρος Ποντίκης, ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Πατρώνας, ηλεκτρικό μπάσο
Μάνος Αλιγιζάκης, πιάνο, organ, κλαρίνο


Το πρώτο video clip από τον καινούριο του δίσκο  περιγράφει το άγνωστο παρασκήνιο της επεισοδιακής κηδείας του Νίκου Καζαντζάκη το 1957 στο Ηράκλειο και ονομάζεται Σταύρος Καρπαθιωτάκης (http://youtu.be/G2gOmK0zXT4).


Ο δίσκος διατίθεται δωρεάν στο http://goo.gl/jNH0vI και σύντομα θα κυκλοφορήσει στα Deezer, Spotify, iTunes, Google Play και Amazon.

https://el-gr.facebook.com/aligizakisManos


Φωτό: Tesoulin photography

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μάνος Πυροβολάκης live στο Σταυρό του Νότου Plus
06.12.2016 12:17
Ο Μάνος Πυροβολάκης ξεχώρισε ως ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός και ως ο «σύγχρονος λυράρης», που κατάφερε μέσα από τις σύγχρονες pop – rock συνθέσεις του, να ενσωματώσει στοιχεία της κρητικής παράδοσης.
Οι Afrodyssey Orchestra live στο Ρομάντσο
05.12.2016 14:39
Το Ρομάντσο φιλοξενεί τους Afrodyssey Orchestra την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 21.30.
Οι A Hawk and A Hacksaw live στο Ρομάντσο
07.06.2016 11:48
Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, οι Αμερικάνοι A Hawk and A Hacksaw επισκέπτονται την ταράτσα του Ρομάντσο για ένα μοναδικό live με θέα το αστικό τοπίο της Αθήνας.
Keep Shelly in Athens live στο Ρομάντσο
22.04.2016 12:14
Οι Keep Shelly in Athens μετά την πιο πρόσφατη περιοδεία τους στην Αμερική, επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο Ρομάντσο.
ATH KIDS & MCMXC live στο Ρομάντσο
20.04.2016 15:28
Ο Kareem Kalokoh και ο Joseph των ATH KIDS συναντούν τους MCMXC την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στο Ρομάντσο με σκοπό να παρουσιάσουν ένα live και ένα DJ set, τα οποία θα μας δείξουν τη φρέσκια μουσική πλευρά της πόλης.