Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ατομική έκθεση της Μάρθας Ζμπούνου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

Ατομική έκθεση της Μάρθας Ζμπούνου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει  την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 8.30 το βράδυ την έκθεση της Μάρθας Ζμπούνου, όπου ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

 

Στα έργα της Μάρθας Ζμπούνου, κεντρικό στοιχείο είναι η έννοια της περσόνας. Η περσόνα ως κομμάτι της ανθρώπινης ταυτότητας, κάτι που περιβάλλει όντας γέννημα της, είναι η έμπνευση για έργα με κέντρο τη φιγούρα. Η ανθρώπινη παρουσία στα έργα εμφανίζεται ανολοκλήρωτη και στολισμένη με στοιχεία που λειτουργούν ως προεκτάσεις της. Ζωγραφικά στοιχεία, με αναφορές στη μόδα και τον αρχιτεκτονικό χώρο, την πλαισιώνουν και τη δομούν εμφανίζοντας την σαν ένα κατασκεύασμα και ταυτόχρονα ένα στιγμιότυπο μιας ιστορίας, ενός παιχνιδιού απόκρυψης και αποκάλυψης. Σ’ αυτό το διπλό παιχνίδι, στερεότυπα σχετικά με την ομορφιά και την εξιδανίκευση της, το σώμα ως ένδυμα και χώρος επικοινωνίας, μεταφράζονται σε ζωγραφικές συνθέσεις που λειτουργούν ως ένα σχόλιο για τα κενά που η περσόνα / κατασκευή καλείται να κρύψει.

Σχετικές ειδήσεις
What is the matter: έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
10.10.2016 15:45
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάθου παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου με τίτλο “What is the matter”.
Crossing Borders: έκθεση του Ingo Dünnebier στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
11.04.2016 15:32
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου την ατομική έκθεση του Ingo Dunnebier με τίτλο Crossing Borders.
Nuketown?: έκθεση της Γεωργίας Δαμοπούλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
26.02.2016 12:15
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.30 το βράδυ την τρίτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Γεωργίας Δαμοπούλου με τίτλο Nuketown?.
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
30.12.2015 13:33
Μετά τη μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ και τη βράβευσή του για τη συμβολή του συνόλου του καλλιτεχνικού του έργου στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από την Ένωση Τεχνοκριτικών AICA Hellas, η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό.
In art: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
18.12.2015 17:00
Η έκθεση In Art, που έχει γίνει θεσμός, πραγματοποιείται και φέτος από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου.