Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ποιος Φοβάται το Σκοτάδι; με τη Μαρία Κώτη στο θέατρο Φούρνος

Ποιος Φοβάται το Σκοτάδι; με τη Μαρία Κώτη στο θέατρο Φούρνος

Από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινούν οι παραστάσεις για το «Ποιος Φοβάται το Σκοτάδι;» με τη Μαρία Κώτη στο θέατρο Φούρνος.

 

Τρεις γενιές γυναικών αφηγούνται ιστορίες καμωμένες από φως και από σκοτάδι. Το Πελαγιώ, η Δροσούλα και το Μαριώ, όταν ήσαν μικρές, φοβούνταν το σκοτάδι. Συνήθιζαν έτσι να πλάθουν ιστορίες για να ξορκίσουν τον φόβο τους, μέχρι να έρθει το πρώτο φως της μέρας και να λαλήσει ο πετεινός. Τα χρόνια πέρασαν, τα κοριτσάκια μεγάλωσαν, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά κι εγγόνια, μα το Σκιάχτρο του Σκοταδιού βρισκόταν πάντα εκεί στο τέλος της κάθε μέρας για να τρέφει την πανάρχαια μνήμη και τη φαντασία τους και να γεννά ιστορίες-ξόρκια για την πάλη ανάμεσα στο Φως και το Σκοτάδι.

 

Η Μαρία Κώτη, με αφορμή τις ιστορίες των γιαγιάδων της, ζωντανεύει την Κατερίνα, την Έλλη, την Ταράρα, την Ελένη τη ζωντοχήρα, τη Μάρω, που οι ιστορίες τους σμίγουν με εγχώριους θρύλους και αφηγήσεις, τελετουργικά άσματα και όνειρα, καθώς και παραδόσεις της Μεσογείου για τη Ζωή, τον Έρωτα και το Θάνατο, και τραγουδά για το σκοτάδι και το φως τους αντλώντας από τη δεξαμενή της δημοτικής και της λαϊκής μουσικής και επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας της.

 

Τραγουδά και αφηγείται η Μαρία Κώτη

Στο πιάνο ο Costinho (Κωστής Ζουλιάτης)

Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Τάσος Καρακύκλας

 

Σκηνογραφία: Κάκια Χατζηγιαννίδη

Βοηθός Σκηνογράφος: Κωνσταντίνος Χαλδαίος

Σχεδιασμός φωτισμού: Πάνος Κουκουρουβλής

Artwork: Γιαννούλα Μπανάσιου

Βοηθός Παραγωγής: Γαβριέλλα Χρυσάνθη Κουμαριώτη

Φωτογραφίες - Υπεύθυνη επικοινωνίας: Χριστίνα Σαρλάμη

Σχετικές ειδήσεις
Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, του Έντουαρντ Άλμπυ στο Από Μηχανής
25.01.2017 14:54
Το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», πρόκειται να ανέβει στο Από Μηχανής Θέατρο από τις 8 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση.
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ, στο Από Μηχανής Θέατρο
03.01.2017 15:51
Το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», πρόκειται να ανέβει στο Από Μηχανής Θέατρο από τις 15 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση.
Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι
19.09.2016 12:36
Ο Αμερικανός συγγραφέας του διάσημου θεατρικού έργου «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», Έντουαρντ Άλμπι, «έφυγε» σε ηλικία 88 ετών στο σπίτι του στο Μoντόκ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Οι τρεις πρώτες παραστάσεις της νέας σεζόν στο Απο Μηχανής Θέατρο
22.06.2016 13:34
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί παρουσιάζει για την πρώτη θεατρική περίοδο στο Από Μηχανής Θέατρο τα έργα "Πάρτυ Γενεθλίων" του Χάρολντ Πίντερ, Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ και "Ο Πίθηκος του Κάφκα" του Κόλιν Τίβαν, διασκευή από το μυθιστόρημα του Κάφκα "Αναφορά σε μια Ακαδημία" (1917).
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.